有冇巴打係由電車轉返揸油車?

423 回覆
138 Like 15 Dislike
你自己ff生安白造
睇你住邊,而且多咗人 wfh,塞車其實係無以前咁差,但真係多咗好多 tesla。天氣又唔會極端地凍,所以淨講城市嚟講,LA 係ok,但唔好諗住揸去隔離county,有機會配套唔完善
認同 始終電車限制比較多 呢個係事實 班電車撚死都話唔係 真係為咗面子說話
同樓上意見一樣

自己無差電位唔好諗電車
仲有唔好計屋企樓下啲公共差電位,果啲位差唔多日日爆

香港地方細其實電車係適合揸電車嘅
可惜配套設施不足,差電地方唔夠
加上好多車主都係月租車位,根本無得裝差電設施
就算私樓自己買左車位,想裝差電都難搞
所以自己無差電位唔好諗

利申:第一代leaf開始揸,10年電車經驗
見証住啲差電位一開始由無人用,到而家無位用
走去隔離county 想搵個位叉都無,除非係outlet,大啲嘅 mall。

而家加州無錢係公用電站,而第時電車越嚟越多,真係唔好諗住去得遠
阿所謂掃盲電撚講到電動車可以叉住行咁添
油轉電每日都大把,電轉油應該都係唔介意油錢想玩返大cc engine,換得既應該都係勁車
V6棍FR 平FK8少少 有啲難估......
Fairlady z?
新Z應該貴過FK8
舊Z就絕對平好多
如果你話大馬, 我玩過evo9 , r33,樂趣唔係同一層次。如果你話成本低,model s 算係,但平車大馬結果多telun 。 我唔反對電車,但現在嚟講,差電真係好煩。
新牌開始一直渣油車
15年出左部model S ,渣左3年就買多部油車
其實就慳返返好多油錢,不過真係好悶

上年老婆考到車牌就比佢渣
再比藉口自己買多部m3
連仔點睇ix1?
機電一體化、機械工程、機械學習及人工智能、汽車工程,黎緊會讀多個computer science ,因為未來會係software define vehicle(SDV)
所以就想知除咗鍾意玩車嘅人,仲有冇人係真係養過電車,但係會覺得電車嘅缺點多過優點。

鍾意玩車嘅人俾多少少好正常,正如我都投資唔少落我嘅興趣度,但係車對我嚟講只係代步工具,我嘅目標只係用最平嘅價錢養到一架我坐入去覺得舒適程度可接受嘅車
日產Z?
覆錯咗sor,原本想覆返Tesla窮撚po
冇人駁到
油車畀老鼠入車咬爛晒啲嘢冇人講
利申:揸咗3年幾model 3 冇見過曱甴入車
唔該你柒少陣

Rodents chow down on Teslas, causing thousands in damage
By Theo Wayt
July 11, 2021 6:04pm Updated
0 seconds of 30 seconds
00:08
00:38

Elon Musk may have a rat problem.

Fans of the South African billionaire’s electric cars say rats, mice and rodents are chomping down on their Teslas. And despite having dropped tens of thousands of dollars to buy the pricey vehicles, Tesla refuses to cover the damage.

ADVERTISEMENT
Sarah Williams, a 41-year-old physician who lives in Manhattan and uses her Tesla to commute to work in the Bronx, told The Post of an alarming incident when she took her 2018 Model 3 into Tesla’s Paramus, NJ, dealership in mid-May after her air conditioner had stopped working.

“They opened the glove compartment and a rodent fell out,” she said. “It’s crazy.”

The pest apparently found its way into Williams’ Tesla and gobbled through several internal wires that were insulated with soy rather than oil, which critics claim makes them more appealing to rodents.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞