有冇巴打係由電車轉返揸油車?

423 回覆
138 Like 15 Dislike
咁個問題就係叉電站唔夠
而唔係你所講部車電量唔夠
因為部車冇電前,你個人已經要休息
鐵人
轉左電三年,有自已充電位,但如果搬屋無左電位一定會換番油
睇見D人為左爭電位日日都攪到屌老母就知爭電位幾大個問題
利申: 從來都未出過街叉電,一次都未試過
直情係啦
外國大把真係揸長途車好似Amazon 嗰類貨車咁嘅
個個都想揸快啲賺休息時間
都要喺休息站恰陣
但耐唔耐就一單恰眼瞓炒車
鐵人果然係唔同啲
Office工都會中間食個lunch休息下,佢地要集中精神竟然唔洗
鬼佬冇亞洲咁興MPV
要high class要等雙甜發功? 咁仆得街
問題係電車增幅俾充電位增幅大好多
因為油車末日
電車將來慢慢揸
On9 佢咁講得佢就擺明唔係住香港啦
佢地車虧會連帶人都變虧埋
要個司機去將就部車休息下
變返到好似前啲舊車水滾要俾佢抖一抖先咁
呢個post又唔係講緊未來
你自己冇既需要就講到有其他人有咁既需要就唔啱咁
好既產品係產品去方便用家而唔係要用家去就個產品。
你十足十以前班Windows Phone寶藥黨咁,windows phone做唔到既野就話係用家用得唔啱用家問題。
所以就算有部電車,點都要有部油車,因為大家嘅purpose 唔同。

尤其off road pick up 嘅電車,中撚晒伏
我啲有電車既friends全部都要留部油車唔賣
唔似呢度啲EV真理教教徒咁。
洗咩嘈 班油車撚過多十年都會被逼換電車
通常時代進步都會有班守舊撚唔改變
iPhone同air pod 出個時都大把人插
通常一開始early adopter係精英會少人d 慢慢就會多人
立咗法無得賣新嘅油車,更係逼啦,就好似國安法咁,你係咪唔守法?
你投票投唔贏有乜辦法

呢到投贏咗啦,不過你哋搬龍門者

同港共一樣,喺選民投唔到泛民咋嘛
你不如話坐條女係你隔離,
一見你中眼訓就拉低你褲鏈
包你醒。

試過去紐西蘭自駕遊,
每日200km+,
日抖都仲好啲有風景睇同埋要趕行程會間唔中地板油,
但每日玩完攰曬時仲要天黑回程,
真心每90分鐘左右就要停路邊閉目10分鐘,
平原大直路夜晚無車真係會揸到釣曬魚。
駁左你又扮睇唔到
投完呢條垃圾bill係咪唔推電車? 一廂情願
睇#57 我計過啦
單程去到6 次揸6 個鐘
唔計揸車搵食嘅話
佢咪問下身邊有冇"正常人"係一日揸6 個鐘車囉
即係一般情況下夠"正常人" 唔夠佢用
真係唔知係邊個問題多啦
反而想問出面平時排叉電位係咪真係搶手得咁恐怖
夜晚啲場/體育館又會唔會好啲
其實冇自己叉電位真係唔鼓勵,太浪費時間,又縛手縛腳

咁你嘅民意又有無數據呀
你以為電車係一種disruptive innovation? 我覺得電車就好似當年嘅symbian 咁, 吹吹人末落左, 然後先有iphone 出現

利申: 2019 3SR+ 車主, 但揸油車多
我冇,但你條bill本身垃圾都好意思拎出黎講,加稅加到州長帶頭反嘅bill,你拎黎當民意,係咪要咁低認知能人力先可以揸十幾個鐘車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞