PD / 快叉火牛集中討論區(11) 唔見晒之前D POSTS?

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
你咁他法 我他到110v 咪電9死:o

感應電又唔同嘅
最多電你一下
最後買左隻ego 120w

叉switch 發熱係咪正常
由於一般萬用錶測量電壓檔位的輸入阻抗較高,在上述情況測量電壓時,會顯示出這種容性耦合電壓,從而出現導體帶電的虛假讀數 (Ghost Voltage),影響電路故障排查。

而 Fluke 117 萬用錶就具有低輸入阻抗測量功能(LoZ),當電路出現Ghost Voltage時,LoZ功能會令Ghost Voltage消失,顯示一個接近零的讀數 (表示不存在電壓),幫助你準確測量實際電壓數據。
綠聯
一樣
我130w火牛 用100w叉laptop ,最熱位置65度左右,呢個合理
但係長插充電座5-15w叉電既時候常駐45度左右,唔知係咪火牛問題唔敢用
冇咁易壞/斷?thx
師兄買咗幾錢
準備入手一隻
出面街價好似378
$360
火牛入面pcb 都係有熱D
早知聽之前個巴打講買minix
你當我謎信

個人建議switch一律用原廠叉電火牛
因為我信唔過switch跟得足PD規格
我公司用緊6隻100W以上火牛, 隻隻唔用都熱,有問過D客服, 話待機時,電容都係蓄緊電,愈多port 就愈多電容蓄電發熱
邊到買
學到野
星際,上網睇都多黑店
我上個月買 $699
想請教一下
公司枱頭用, 最多都係3部機
1. 公司電腦 (65W)
2. iPhone
3. iPad Pro(一星期可能帶返公司2次)

巴打們有冇推介用邊款?
見你又有秘書又想要牌子
斷估你想揀隻好啲嘅
你可以考慮EGO Wiry Max2 100W C to C
https://www.egoshop.co/products/ego-wiry-max2-100w-real-time-display-c-to-c-cable-1
thx ching
唔計入面, 如果要耐用就係睇外面材料先, 唔係好似apple 以前送個條會自己開花就垃圾
verbatim 有隻外面幾耐用d, 當然都硬新d
有d 好似布質編織面就唔好啦, 用多幾用就勾晒甩毛咁

近年用過verbatim, ego, elementz都幾好
之前enegera 都幾好, 不過香港貴同好少鋪入, 香港差唔多絕跡
有冇20000mah 尿袋推介
買過2個verbatim都係甩蓋
TAOBAO買左條線,可插PD牛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞