PD / 快叉火牛集中討論區(11) 唔見晒之前D POSTS?

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
我果隻Verbatim唔用都暖,唔知咩事
咁真係唔知 黎緊會帶去台灣用

香港用插滿黎用 個溫度接受到 過熱佢自己會降watt

個test 有冇link po出黎望望
狼大 識野喎
睇緊EGO 240w個拆解 依家想自己拆開換左AC入果兩條紅黑線佢
大大舊+多口嗰D駁extension cord好過,尤其去日本旅行,見過唔少兩腳插座低到貼住檯面,根本倒轉隻牛都唔夠位插,駁條兩腳extension就輕鬆放檯面。
如果想買三合一apple watch 充電座,大家有咩推介
睇外型, 隻隻都差唔多
有冇巴絲用過 ego 240/300w 充support 120w快充既手机, 會出到幾多?
Belkin ,其他一律唔support made for MagSafe 最多得7.5W
想問下邊個款先食到佢個45w
搵過好多brand都唔支援三星個45w
包膠下先
30k 充laptop
100w淨係得頭50%先得(20v5a)
最後50%只係行48w
開頭以為係過熱,等涼返再充都係行48w
唔知係個例定係本身就係咁
Laptop電池電量高 功率會下降
食幾多係電腦決定,唔關尿袋事
你想像下食自助餐,你(laptop)開始飽就會食得慢,但係餐廳(尿袋)一樣咁多菜俾你攞
但係我部機一直都係30%電左右
應該有排都未飽
咁你要用USB測試儀 讀PDO, 睇吓50%時輸出規格幾多
確定係電腦定係尿袋問題
隻30k有顯示輸出
100%-51%(20v 5a)
50%-0%(12v 4a )
電腦係asus scar16 4090
降功率係電腦問題定尿袋問題真係唔知
明天我都再試多次
已經收到,但成千蚊隻牛是咪可以做好d?
打開盒有枝生銹螺絲批,咁大個仔都未試過
旅行用
想要隻65w
verbatim GaN嗰隻有冇人用過
佢得3個port位好似有啲少
但又唔想用momax
ego 70w
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞