PD / 快叉火牛集中討論區(11) 唔見晒之前D POSTS?

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
本身仲諗住佢出300w 白色買一隻
我都覺,好似冇咁倒模但質素同保養唔太見到網上有comment
唔去ego嗰度換咗佢
即係一個port夠100w輸出就得?
點解3.1冇用
見到belkin 有個140w 好似幾吸引
清,咁日本啲iPad點算?會唔會又出火花?
咁去日本旅行唔帶Apple嘢,唔係啲火花燒著人哋間酒店就大件事。
咁邊款牛好啲?
so far我香港用ego 240w無漏電感覺,佢70w隻萬能插用落MBP就有,trackpad會唔順,不過無火花。
我見依家得verbatim 一隻係有專門做接地設計
https://verbatim.com.hk/cn/products/4-port-150w-pd-qc-3-0-gan-charger/
上年買左隻momax one plug gan 65w用落聽到吱吱聲,一開始用已經係咁,想問正唔正常

拎黎叉ipad同手機
但佢呢隻好似旅行就難搞啲,唔識邊度搵呢隻線嘅其他頭
鴨寮街有
平時冇地線個款係IEC C7 (八字),多左地線就係IEC C5。八字都可以插落去用差左冇接地功能。
學到嘢
想問有冇65W火牛可以換插頭用 (香港/日本)
有冇邊款20w左右又超迷你+2/3窿 推薦 用緊下面依隻成年幾,想轉正常少少牌子,但真係搵唔到佢咁迷你。

仲有想買多個140w 以上PD快充 比mini pc用 有咩推薦,最好插頭連牛一體 唔想駁多條梅花尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞