PD / 快叉火牛集中討論區(11) 唔見晒之前D POSTS?

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
我宜家用緊,就係見佢送旅行轉插所以買嚟旅行用
我同時叉MacBook Air/iPhone/AW/尿袋,都係少少熱,可以接受嘅
個旅行套裝其實係另外三條電線
我覺得都幾好用,係重咗啲
想買個pps gan快叉火牛
最少要有一個65W,越高越好(比type c hub用)
其餘主要係比普通裝置用(mixer、香薰機之類)
如果得一個port 65W,都冇咩所謂
有冇咩好提議?

留名今晚再追post
期待下款可以6C0A
電話節買左 ego 300w

扣埋大會現金券埋單 $588
第一次用GaN充電器
買左個verbatim 130w
但輕微使用都有明顯發熱情況 e.g 用5-10w充電但表面温度都有45度 算唔算正常
以前用落既非GaN火牛輕度用都唔會咁熱
promini GT150
ego 120W Optimum GaN
邊隻好
EGO安全?
要細隻D咪ego 120
追咗陣post
好似好多人講ego exinno 300w,700蚊包郵
雖然好似已經超出咗我嘅需要,不過好似係最好選擇?買貴唔會買錯
但唔知佢build quality點?
上次用到出煙 on99.
個type c有d得人驚
之後點?有無叫佢賠?
請問細隻2c1a有咩選擇,其中一個c 最好獨立出到65w,唔會比另外1c1a分走
唔需要太多port
淨係諗到anker 120w
係咁,我有隻牛魔王用10W都係熱
本身話叫我有單先可以換。嘈左好耐先有。

我而家都係專心買返大陸啲牌子,Baseus 幾好
想問吓摺腳頭/細細舊既雙pd/單頭插頭 有冇咩推介?
想細細舊返學又可以食得起部MacBook pro14
又或者會唔會有qc4+既推介?拎嚟充下手機都幾好
我之前有舊razer qc4+摺腳充電器拎嚟充iPhone都出到pd快充又細舊,而家唔見咗變咗要搵個替代品

4+真係唔知點解過咗咁耐都好似唔係好常見,可以向下兼容呢個係最吸引

求各位大大出招
呢D睇qc 有時會中奬
想問
買左呢隻verbatim,

我插我個螢幕掛燈去usb-A2 or usb-A3 位,點解開枝燈會閃一下又熄返,要再按多2,3次先著到?
但平時我枝燈係長插係拖板個usb位,就完全冇呢個問題?

我買verbatim呢個4port charger 係諗住長插d 燈/時鐘 呀咁,但點解會咁

DP火牛好多個usb-a插口都係咁
廿蚊買條usb-c to A轉線就冇問題
然後你會發現啲usb-a頭根本就冇用
唔明
我插枝燈落去呢隻verbatim個 usb a2/a3 係因為w數細d應該會fit d
但你意思係要將個燈插落大w數既type c口(PD 3.0)先得?點解會咁
可唔可能講多少少,
你果3句我都唔明點解
你其他port有無插其他野?
其他port冇插野呀
會唔會枝燈淨係岩用 細電流/細w數既 port呢?即係好似我個拖板果2個usb a母咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞