PD / 快叉火牛集中討論區(11) 唔見晒之前D POSTS?

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
絕對係
通常咁樣係唔夠火數, 你係咪用100w牛先?
我notebook隻牛係65w, 我所有叉電器都係單頭65w以上,所以係咪應該唔係w數問題?
你100w牛冇事就好大機會係火數問題㗎喇
因為有時扯電可能會超過65 w , 原廠可能預鬆咗 你自己加頭嘅話就會斷電
淘咗隻anker nano II 65W , 打算日本用。點知係200-240V
多謝你覆我先,我下晝都諗係咪咁,跟住我啱啱返屋企confirm,我房叉得起果隻係xpower dc5pd,usb-c port單頭最高60w🧐我搵返個meter試下check唔check到實際output先
你有問題啲火牛都support條誘騙線要求個電壓V數嗎?
剛剛買咗m2k gan 45w
講開牛大家買開咩線
有時發現買埋有thunderbolt 嘅線發現選擇好似唔多
學術研究下
宜家GaN火牛咁方便而普及
除左一般充電裝置, 好多電子儀器所用的電壓GaN都適用

是否可以用GaN黎比NAS/Router之類的電子野?
可以,點解唔得?你搵啱電壓嘅誘騙線就可以
GaN嘅PSU已經出緊,慢慢會普及
想問誘騙線多數係邊度買?
淘寶
聽完巴打你講真係想試下
不過NAS係用DC 12V 4針頭
搵就搵唔到DC 12V 4針頭轉Type c嘅配件
線方面就搵原來有Type c 線去到成10A
來自一部大陸手提電話叫realme GT Neo 3
香港都有得賣
影上嚟睇吓先

咩都有,買多條轉線就得
不過老實講啦,其實NAS獨立供電比較穩定,用返原廠火牛就好夠
係 用gan牛突然停一下電都夠煩
有意入手桌面式既Gan牛,verbatim 定pro mini 好啲?
單頭出140w真係唔多選擇
想問下140w用唔用到落tuf d notebook?
睇埋ego
Asus pd 100w max
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞