PD / 快叉火牛集中討論區(11) 唔見晒之前D POSTS?

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
1. w數細啲唔會對你電器fit啲,最多平啲fit你荷包
2. 你理解冇錯,想穩定都係要經轉線/插插返落type-c
3. 至於點解就要睇吓呢到有冇高手答到你
你支燈食幾w?
講返先,個掛燈寫(5v 1a, 5w)

第1點,但如果個燈只係5w,但我插落成25w既port度,咁唔會有問題咩
第2點,但點解我用拖板果2個usb a母反而咁穩定
枝燈寫5v 1a, 5w
1. 唔會,等於你市電頭出到220*13W但電器一樣只會用所需嘅,只要電壓正確就冇問題
2. 冇辦法,依家好多PD火牛都有呢個缺陷
咁即係話,我需要買全部port都係usb a既charger(非pd)先得

or咁我返去再測試下用type c先
溫提,我講嘅轉線係OTG呢種

直接用c to c通常都唔work, 因為啲電風扇好多個type-c頭都係唔跟標準
插落a1都係咁?
你意思係唔係 圖2插法先work?
我記得插落a123都係咁
係,好反智
圖1就多數電風扇都唔得
明白

同埋係咪可能要買d非pd既charger(全部port 都係usb A)先更岩長插供電去用
舉個例子
我自己就唔會再使錢去買非PD叉電
買多兩條轉線備用就算
換左Belkin 140w pd3.1果隻牛,換埋啲pd3.1線就收手
邊個檔口??
嗰隻係咪一定要直插牆 冇得整延長線
我琴晚試晒verbatim 果4個port了
真係得usb A2,A3 係唔得
反而另外2個快差port係冇問題wo
點解會咁

果個讀數係我插左,但未開著個燈
應該係,其實我換呢隻真係因為我鐘意白色,其他pd3.1牛好少白色
ego 新嗰兩隻180w/300w都有白色
雖然我都係覺得belkin 靚d
檔野叫 savewo

但係佢似主力賣口罩
新 300w 都未做到全c
我反而想多返個usb a
想問,qc3.0果個快速yu充電
係咪淨係岩。用snapdragon cpu既android手機?
其他非snapdragon cpu既所有電器律都行返慢速?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞