PD / 快叉火牛集中討論區(11) 唔見晒之前D POSTS?

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
上唔上到機就睇自己意見呀,你覺得上到機就得,我只係想自己順順利利上到機
P=IV 99=30 * V
3.3V電未得囉
不過正常電池就3.7嘅,我覺得有少少”反向”虛標成份
因為20000mAh果款用4粒電已經74Wh, 30000mAh正常係111Wh
不過佢夠膽咁寫,過海關都係睇佢寫嘅啫,細過100Wh就冇問題
我用緊240w其實都滿意
不過要買多隻但睇左好多唔同牌子都係得ego呢款適合自己
考慮過3.1但冇display同埋140w又未需要用到 (部rog最多都只係食到100w)
所以最後都買左300w
想買隻200-300w擺屋企
係咪要直插蘇頭唔好插拖板
定係其實冇所謂
冇所謂啦
唔扺,之前mophie 120w 400hkd 包送貨
qc好似仲好
其實100wh至159wh,都可以放在手提行李中帶上機
不過只可帶最多帶兩件
https://www.skyscanner.com.hk/news/bring-portable-charger-on-a-plane-201909
你唔會長期用盡300W無分別
幾多W都好,最緊要拖板係有Fuse
剛買左隻牛魔王65w gan 3 port火牛, 插過幾條usb c to usb c的線去充手機, 都係隔十秒八秒就會著一著mon, 手機最大只支援18w快充
我果幾條線買果時都標明最大100w, 而其中一條有w數顯示, 數字不斷由1, 2, 3, 4 ......咁去到11, 12左右就著mon, 重新由1開始顯示
係所有gan牛都會咁, 定係隻牛問題??
補充, 佢又唔係長期著下熄下, 大約著3、4次就keep住熄mon充電
牛問題
邊個叫你買牛魔王
其他品牌都差唔多姐
有D仲係唔係做開電的都出,擺明貼牌
牛魔王雖然十幾年前電腦火牛炒車,但近年出D尿袋都無事
但你而家有事
咁唔算真係有事果種
佢又唔係差唔到,又唔係會爆
只係唔係直線咁充電,上上落落姐
咁都唔叫有事你開post問咩?
呢啲都唔係有事,啲w數上上落落喎
巴打有無試過叉叉下斷電?我嗰個今日試叉Switch去到38%個mon上面嘅叉電顯示就眨一下,隔一秒又再出現返,loop住咁樣,之後我換另一條線就正常返,但原先條線用開嚟叉其他device又無事,宜家我都唔知係牛嘅問題定線嘅問題(唔會係Switch嘅問題啩
Switch問題
隻牛暫時又真係只有叉Switch時先有咁嘅情況,之前我一路都係放機座,無試過咁樣直插屎忽叉,不過見隻牛話叉到Switch我先去試試。巴打可以講解下點解會咁嗎?
4-ports

3 type c + 1 usb-a 邊個牌子好
粒電損耗一定好快
如果喺香港長插拖版黎用個usbc快差會唔會危險

細撚到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞