BNO VISA兩周年,官方話有144500人

448 回覆
311 Like 8 Dislike
又唔可以咁講
夠大把人10-11換曬
不過真係唔好換曬做gbp
97前出世冇申請bno
得14萬人走, 即係有686萬仲好愛香港啦
幾十萬仲唔多?你想幾百萬?
好正常,有仔女又有BNO好難唔考慮走
如果連學校都屌晒鬼,減班減學生愈來愈多都死話冇人走就真係
留港好多都唔生,一個家族四五個兄弟姐妹下代得一家生一個識幾家都係
香港老化好明顯,慢慢陰乾係必然結局
利伸。留,但絕對鼓勵後生仔女同後生家庭走。
講到脫咗歐就唔俾再入 笑撚死
大陸應該“感激”英國脫歐,唔係的話一入藉就歐盟周圍走,重多人想去
仲係單身都可能未必走,但當有仔女就好難唔諗去留問題,至少我身邊唔少朋友就算無BNO都計緊數將來點走
遲吓打仗都冧樓啦 供嚟做咩
咁都叫少港共係邊到搵十幾萬後生仔移民香港返大陸?
唔係脫左歐相信無咁快出到BNO visa
其實我成日唔明d 人話英國人工低 我份工人工唔高 after tax 都仲有1500鎊 不過我兩公婆一個月先洗1400鎊 。

又唔見你們會讚英國買樓平 買車平 我住個到 十幾萬鎊已經買到兩房7百幾呎。俾多幾千鎊買埋架車

舊錢如果係香港只係俾到兩成首期 你們就成世做樓奴。香港人係咪住納米樓 住到傻撚左?
走就走班納稅人
入就入班爭公屋綜援既芝麻窮撚
我自己親身係入境劇計 唔係靠傳媒既料
其實香港啱啱先開始復常係咪要睇定d先呀!?
落街睇下越來越多乜人就知乜事
澳洲,星加坡,台灣,日本,美國
我年中走
利申:紅二代

習大大萬歲
一早講左呢一水有兩批人
80年代移左嘅小朋友, 大約2000年回流, 而家變左中年帶埋自己小朋友再移動
另一批先係新移呢批BNO或加拿大新scheme
前者根本唔會有數據
最準都係睇全年香港居民機場出入境數字相減啦
旅行會一出一入計埋就OK
1. 香港有好撚柒多人有不同國籍嘅護照,佢唔走錢走都可以,果啲英國政府係唔會出聲。
2. 好多人放緊樓,但放唔出,我認為政府呢排係咁放風起公屋係用黎令業主更加難甩到身。
3. 唔夠錢,儲大舊先走,外國生活唔係太容易
4. 唔好低估港豬數量

利申走咗
15萬戶聽落好多,家陣排緊公屋既量咪15萬左右,平均一年上到3萬幾,都要時間去消化同反應,
至於香港個前景,只能講美國「尊重」你個國安法係有影響,外資會越來越走,
但機會都仲係有既,話唔定東昇西降成真,繼續做資金避風港中俄白手套,邊個知
本身香港bc去住計左未
問題係基數係香港三四成
通脹1X%都平過香港好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞