BNO VISA兩周年,官方話有144500人

448 回覆
311 Like 8 Dislike
電費夠平,開到暖氣行一行著短袖
而家係香港得返2種人,一種係心甘情願留港,接受現狀嘅人,呢種人對移民唔移民無乜意見,繼續係度吃喝玩樂就滿足。另一種就係最廢嘅人,明明心想移民但自己又唔敢,極之葡萄有決心走嘅人,成日有變態心理想人哋死,睇死人哋唔會好過
144500 .這個數字,只是這兩年"申請並收到"
而,本身已有,隨時用得的,不在此數.
睇吓條街,睇吓地鐵,心算,
唔見咗最少五十萬人.
印象派大師
印象,基於現象,
印象派,把現象蒙矓.
現象如此.
係 不過好多人始終都係等到啲details 出哂先報
好多人3月有詳情先郁手
A既最快都講緊九月入學 B既先頭部隊6-7月到land
所以條數講緊係一年22000 但好多application 都係傾斜左係後半年先做
黎緊23/24會係A既高峰 好多尾班車人會年尾上車
計盡條數未必有BNO咁高 但十零萬都一定會有
而且呢家講緊流失既係一堆岩岩畢業既勞動力或者係拎左幾十個出黎讀書既
都係其他巴打講

我只係垃圾
都要睇邊間公司,2000鎊~3000鎊月薪都有,而且低薪亦唔代表hea。
唔明你講乜
因為多倫多本身已經有好多人講廣東話,33000大部份應該揀咗多倫多
各有各好,你想一家大細移民,BNO好過lifeboat
如果係揀大溫區真係唔會凍得過英國d港人熱點Manchester好多,計埋太陽多d分分鐘仲暖
其實仲有樣野我都對加拿大好奇,就係做野既文化
英國人做野其實都幾鳩鳩流流
加拿大表面睇落好似認真d,但我未係加拿大做過專業level既工,所以唔肯定事實又係咪咁

不過英國有樣野我幾鐘意,就係大風大雨多數只會夜晚訓果時先有,朝早落雨都唔會太大/唔會一路風一路雨
我即日計計到琴日 45萬左右 個表係屋企 答唔實
扣返上年十二月個十萬旅行嘅咪啱數
都接近 冇左一代人
果十萬 都有移民既人數
而且 14.5萬BNO 都仲有成30萬用不同方式離港
識有個 做左9年 都走左加國
唔係冇可能但係機會不大,BNO visa 多lifeboat 成13萬人,而且香港英籍人士都唔少,拉勻個差距會收窄但係應該英國仍然多過加拿大。
sorry 打漏同打錯好多字1999
唔知想表達咩,1999
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞