BNO VISA兩周年,官方話有144500人

448 回覆
311 Like 8 Dislike
BNO唔洗讀書都全家移,過去定居就得
正常既
覺得你係自己人都會關心下
我都會

香港人知自己香港來,一齊講廣東話好正常

最煩係啲支那人知人地香港來,就由英文轉做普通話
呢個數字只係到步?即係仲有好多未起程去
5眼聯盟加埋 應該有60萬
CA可以帶細?咁可唔可以帶埋幾個老既65↑
假設啦,我就廢既中三畢業,本人雙非,就70年代香港出世,叫做有BNO,
娶咗個支那老婆,連埋佢外父外母都換晒香港身份證先算,家陣1個單非10歲細路,
手持20萬港紙,真係可以我1人讀書,拖晒6個去CA?包晒醫療?學費要幾多先?

利申:單身80後,已經響英國,純粹見大家講到CA咁正,所以想了解下,聽下係咪俾IHS+申請費做咗戇鳩
(利申: 唔清楚個『救生艇計劃』嘅資格, 亦冇update資料)
溫哥華多倫多卡加利...已經唔接受投資移民好耐,
投資移民必須以魁北克省為目的地申請,不過加拿大係民主國家
你到咗步可以去邊度住都得, 估計加拿大政府係唔會管束你行蹤
五眼真係多左好多香港人
14萬係BNO本身移唔到的
其他幾十 本身已經移左 回流再回流多

呢班先最有錢的
點會唔多人同錢走呀
本身有護照嘅真係唔會同腥港襤炒,你真係彈得番起咪返嚟搵食囉。
咪係,為識而識嘅fd就算你係香港都未必keep到啦,何況外國人
仲攬炒 無野攬到中共嫁喇
係睇你走唔走 跟唔跟佢沉咋

依個時勢 一係世界圍堵 生產鏈撤離中國
一係俄中新軸心聯盟 開戰博人縮
我就點諗都諗唔到 中國同香港再起飛的理由
BNO帶埋父母仔女,兄弟姊妹。你留低你老豆老母同兄弟姊妹係香港?
單係要5年內畢業都大把家庭唔得
佢地用咩Visa黎?
我第一個反應都係問佢地用咩visa,
但佢地反問我:
特區護照唔係免簽證黎英國咩?
(可能講緊travel 咁黎可以入境六個月?)
但下一句佢地問我呢邊搵工易唔易
有d 人係會做bno visa 前當旅行咁黎住下,
睇下岩唔岩自己先課金做visa,
但佢地講到自己唔係bno status 而家得特區護照
( 佢地呢group 人男人用特區,
有d 既老婆係拎中國護照)
聽到我r 曬頭。
係咪過黎做生意?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞