[DSE MATHS 2023] 9年5** + 連續3年全卷滿分心得分享, 好人一生平安

1001 回覆
109 Like 23 Dislike
衰咩?
Tri個題多左個答案
邊題失左分 禁錯機?
第4條錯正負號, part b含晒
第9計錯equation of tangent, 應該又一堆A分無咗
System最後個m n好似計咗另一個數

已改
對完,至少有67分,是咪算穩5了
自修完有成果,好開心
點解
core 佢Q10最尾個題既radius 都係爛數

Q8 最尾又係

開始唔比你咁易對答案
我都係睇Herman Yeung(仲要唔係regular,係intensive) + 做past paper
不過Herman Yeung嘅筆記我有down落黎,佢喺條片寫咩,我就會抄咩
佢每demo一條past paper我都會試下自己做咗先
臨考依幾日我就針對住自己integration好屎依一點狂操AMaths同Pure Maths嘅題目
巴打每年都推maths exam post
睇得出好沉迷maths exam 個世界
當初嘅中學雞大學雞
十幾年後 現實中可以留低係自己嘅天地有幾多個考生丫
少有失準
應該係腦海游魂
純粹係做呢行, 順便去考下個試
M2 最後一行係4e?
[藉口]
琴晚飲酒飲到湯咗
今朝行勁長樓梯又行到喘氣
[/藉口]
射射, 已改
依點我有時都好驚
上年我作為學校考生考core果時,仲要每做完一題都要翻睇一次check答案+steps

不過M2時間真係太緊迫
我之前操2019年pp係可以做完section A只剩半粒鐘
果下真係驚到瀨屎,所以就逼自己唔好check,盡量提速
過得好快 咁就已經十一年 距離最後一屆AL年代嘅數學

話時話 出卷員有冇用特別目光望你
好似黎挑機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞