[Switch] 火焰之紋章 Fire Emblem Engage (3) | Yunaka無雙

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
我啲競技場記憶得返賺賺吓錢random 咗隻銀劍劍聖出嚟一野crit死咗我條友成關要重打
個紋章俾花月好
狂戰女 沒血會加必殺
戒指個d真係唔好俾劇情限制你唔俾其他人用
琴日俾龍族裝神威戒好似發現新大陸咁
我好似玩到後來係睇入場費估敵人再決定入唔入場,寧願空過一turn都唔想成關重打
我啱啱相反, 玩左頭幾關已經feel到佢故事係堅old school果d, 將個心態tune到暗黑龍與光之劍果種紅白機程度.
好多唔合理既位, 變返以前兩個人頭響度up對白就無問題了

不過當然以宜家呢個咁重視story telling既年代, 呢D劇情同演出真係唔合格.
所以我都明點解metacritics得6.8/10, 評價都算炒炒地車其實.
我老表果時練左6,7隻2轉20lv 之後俾隻狂戰士1%必殺秒撚左
嬲撚左一日
收工去買game啦
我都係 可以任選地形
睇完入場費back返再入就得 唔使end turn
過左17真係困難都變EASY
回避就係一切
今集問題係佢set到啲sp 錢 碎片需求咁大 又冇2周目 set咁高有咩用
我都係
尋日有巴打推介龍族神威, 之後即刻過到之前卡關果度.
放冰逐個擊破, 放加防夾ike大絕, 放-avo打賊仔, 放霧夾yunaka, 真係好撚好用
招冰勁正
咪就係少少賣情懷同埋戰棋模式係歷代最好玩
啱晒玩過嘅人玩
Old school 唔緊要,我係嬲穿故,so far我玩到二十章,個劇情同我開波估嘅八九不離十
佢開波嗰陣啲劇情想fake又唔fake咁,我家陣都唔知佢係真係寫得差穿咗故定一開始就冇諗住fake人
跟住後面就⋯只能夠講太多王子公主,劇情唔夠分
Sigurd 果關左下果2隻法師跟本打唔贏,冇理到,呢個位係咪同原作有關?我冇玩過holy war
煮飯都有啲特別設定
煮前Saphir話自己擅長魚料理,出到黎S rank +3速 +1魔
原作暗龍同雷神 佢地直情企城前 一係用盡辦法打佢 一係俾個人佢地殺 殺完會走
想練隻粉紅毛但真係好廢,
打同一隻敵人先得果 7,
但花月就二回攻擊打 30+
佢轉咩職會有得救?
帝亞曼德其實練唔練得過
見啲鬼佬話s tier
但用落又一般般
佢應該要學下艾克啲被動先勁
劍士除左主角就到佢既啦 比把勇者劍佢就上啦
以前NDS唔記得左邊關,有一堆thief係咁向北走,堆thief收左勁左正野,master seal, speeding, energy drop 果d,中間仲要說得,又勁多樹林。你唔理d thief 走哂係過到關既,但side objective 先難。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞