[Switch] 火焰之紋章 Fire Emblem Engage (3) | Yunaka無雙

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
錯po
牽絆碎片其實儲定幾多夠用?
主要使用好似都係用 指名訓練 定 刻印武器

玩到第六章想玩下抽細戒指
岩岩見到個11抽兩S.(無技)
諗緊用唔用好
有無得sl 我依家都第9章 好似要卡了
有戒指唔會改變好多
大家安娜玩魔劍定魔騎?
細戒抽幾隻每人都得帶就算 唔好浪費
我啱啱升到LV 10
想問下係應該轉番做魔師再練上Lv10
定係直接升做高階職然後橫轉魔師高階職
高階職左先再橫轉
正路係轉勇士再轉魔騎
唔計天生技
其實係咪只要有愛不斷轉生
去到最後唔岩做魔師既人物都會成長到同其他天生既法師能力值一樣
你去戰鬥準備畫面,出番黎就重置晒,loop到中
不過如果10連抽太多先中就唔化算,另外如果唔重置,每次抽既角色排名位置,rank係定死左,
會有極少上限不同,但你隱藏lv咁高,好難升到咁多,基本上要補品幫助
賢王外傳係咪痴線
個幾碌炮一下一件脆皮飛兵大半件步兵騎兵仲要必中射程勁遠
附近仲一大堆兵守住想傳飛兵過去獵頭都唔得
然後又會狂call增援,仲有幾隻兵帶住道具走佬
打左勁耐先諗到計點拆
我仲要只係玩困難,諗緊超難點搞
唔係追求極限既應該影響唔大既
不過升完咪又係打遭遇戰
好想要NG+
ng+冇都算 回憶戰都唔比
不過諗真d 火紋呢類戰棋其實好難做ng+ 之前一直都係冇ng+

風花最多都係比你繼承指導等級同武器熟練度 你去度新一週目都係要練返d人物同整返d武器
重練reset技能呢d冇咩所謂
係想keep 錢 資源 同 item 呢d俾你玩新一輪
想爽玩既咪用番d 勁武打
想有挑戰d咪唔用
最主要係唔洗玩家再刷過錢同sp呢d
有限彈數 你搵啲唔會比佢一炮射死既就ok
是但搵個遭遇戰入去再出黎就re左?
咩年代 竟然無自動執錢
尋晚先發現, 原來武器可以直接+5
我之前以為要一級級上, D礦石仲要俾左低級武器.....
Lyn個外傳點打好
成個場都係騎弓 仲要有d拎長弓
booster點解應該盡早用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞