[Switch] 火焰之紋章 Fire Emblem Engage (3) | Yunaka無雙

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
係 但type唔平均 唔想要咁多妹妹仔
上年流出FE 新作果條友有暗示 聖戰系譜重製緊
希望快d出
我未抽到已經俾人搶咗個戒指
真唔真
雖然未玩過
系譜劇情最神 , 最好連埋 776 一齊 remake
成件事好史詩, 果個年代黎講真心勁.
我記得我好多年之後都有用模擬器玩多次
呢幾日有人話睇到內部代號 風花係17 Engage係19 所以空左個18出黎
我同你差唔多, 玩到就黎爆機先知可以咁玩
係得主角繼承左1招回避+10, 已經冇左D戒, 一關磨足1日
到拎返D戒都就黎爆機了, 真係屌佢老母
聖戰重製講咗起碼三四年
不過應該真嘅 舊作似係會按時序remake 下個到佢啦
無new game+ 無得玩唔同build 唔想玩個19連戰同線上模式
點繼承?我絆10左好耐都無野可以繼
原來都有咁多人唔知
起紋章士之間,
同埋入面個系統熟左既話係好襟玩
可惜, 隻GAME劇情太短了...
前期太多小妹妹,得yunaka J吓
敵國個奶茶色頭髮大波妹都好正,但要16章先加入

男角就淨係鐘意路易一個
你覺得無挑戰性應該盡早玩最難包有新體驗
今集系列複雜過風花雪月好多
冇new game+
爆左真係好空虛
刷完錢刷完武器刷完能力
得個唔太好玩既連戰
不過唔知係難度問題定宜家d物理職問題,
用騎馬斧同銀斧劈d騎士個傷害都無太大分別
變相d所以剋武好似垃圾咁
打重甲就算剋武器都無撚用 一定要用破甲武或者魔法
龍脈真係神技黎,成日拎黎一度退一度開龍脈隔開D敵人
我覺得break太屈機 (尤其比電腦屈 ) 以前武器相剋影響命中/迴避好夠
超難 經典 ,唔用DLC戒指
以前用破甲武係真係一野打鳩穿d裝甲佬, 宜家可能叫打得入only
最後都係拎魔法打實際d
珍 超難經典無DLC我諗十幾章開始每章都可以打幾個鐘仲有D紋章士外傳
好玩,但唔知捱唔捱到尾,啱啱先打完17章
淨係靠艾比+琳開無雙 強攻+速度吸收+火焰A書
其他好似全部肉盾咁 完全無力
d物理職連隻法師都斬唔死咁
其實DLC戒指有幾勁, 無買到見好似好神咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞