[Switch] 火焰之紋章 Fire Emblem Engage (3) | Yunaka無雙

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
斧女洗唔洗橫向轉職?
條友真係柒到唔想用...
講起上黎, 佢一出場如果直接射主角的話個故事可以立即就完
寫劇本果個真係低能,
寫到個主角咁廢,
如果主角察覺到有人射佢用劍擋開支箭唔係仲好咩?
果時我用路易一個頂上路,下邊用yunaka 成隊靠右草叢
要留意上面有隻飛馬用破甲劍 落到下面會有增援同比你悔棋
無得咁講架喎....
11章打後將啲角色轉build咪可以繼續用
做打前線一定冇班prepromote咁好打,但係Support人人都可以做
最簡單轉Warrior/勇者,學Ike移位技同Lucina Dual support,Warrior直頭可以拎埋光之弓射飛龍
呢種build一直到end game都有效,chain attack又跟%扣血,打後期外傳直頭係重寶

加埋Sigurd / Eirika可以各自fix到一個角色嘅攻力,係有心用一定可以用到尾
我打埋last一個外傳,有時間分享下啲詳細build同武器構成
有隱藏等級 你10lv轉表面變1lv但 實際計埋緊你10lv
你12 13轉 佢佢咪照計係12 13lv
遲轉早轉影響不大 但早轉直接多招職業技
我成日比敵人d雜兵幾%爆擊我
照上面咁講都係keep住玩困難經典算
唔想被迫用班柒頭皮男角先過倒關
有冇人聽Emblem trial boss 首歌聽到好high
主角要盡快行落d 唔係俾隻龍女追廿幾條街
沒收第二次戒指果陣
演出問題呀
用劍擋開 / 迴避 / 甚至乎鏡頭影住喺死角射埋去都好好多,
而家個演出攪到主角係低能, 有危機淨係識on99企喺度咁
冇練斧女 但見呢度其它人玩好似冇轉
我開頭冇升隻主角 打十一章隻主角同d脆皮企係角落
火紋嘅主角 全部都係屈機角 其實必升
啲劇情/演出要挑剔嘅話真係可以由頭挑到落尾
講演出 比人搶戒指果幕仲低能
不過設定上佢好似係小朋友只係訓左成千年
超難輕鬆mode 真係難得黎 但又唔會玩到好氣餒
係 不過前期冇升 依家打到後面隻主角都好廢
我調返轉, 基本上一個主角carry全隊
困難MODE, 1挑10都冇問題
火紋主角好似Ike開始先真係勁.
我記得engage都有對白係蒼炎紋章士係特別勁, 屠夫唔係講玩笑
你都玩左過半劇情, 都唔差在爆埋佢先啦
我13章打完已經40幾粒鐘
有幾個鐘應該係食飯掛機
係囉, 咁多角色二週目全選新角色都得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞