[Switch] 火焰之紋章 Fire Emblem Engage (3) | Yunaka無雙

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
搵隻有法師資質既戒子
用碎片幫佢升lv學左個資質
真 直接俾埋我仲好
十三關全場黑霧勁多伏兵先打到我講勁多粗口
成日行前兩格就一個大漢沖出黎秒我
剩係打兩個狼騎我試左五次

btw個遭遇戰仲痴撚線,全部兵都係一開波沖埋黎,
我打左粒幾鐘先過到,好彩試到有個位可以卡草堆卡住幾隻兵
睇黎師兄玩超難經典
冇所謂啦 都冇幾多章俾你打
有遭遇戰唔係超難啦
唔想用男劍聖,夾硬由0開始練粉毛劍聖,
用閃電劍喺后面補刀

最尾打boss岩岩好卡位卡到2% boss命中,磨到死
前面冇放人喺粉毛格離,18%連續比boss秒都on99
差d用晒10次回棋
打完11關會出一場,好似total有四場
升錯人咪仆街?
所以咪叫"超難"
我已經好后悔前面比左經驗兩個神龍看護
第7關開始又冇練粉毛劍聖,夾硬12章開始練
13開始又冇魔攻冇錢升富婆法師
帶冇試過教時間?
我玩困難 教一教時間 再出返世界地圖就會更新遭遇戰
btw勸世文
咪撚打果個離線連戰,
打左我成粒鐘冇經冇錢冇好感,得三粒石
去望一望升一把合體武一級要十五粒
btw 連戰d ai係蠢d,可以100%防100%閃上去秒全場
推薦 二王子 轉做狙擊兵 再配 琳 戒指

二王子本身已經高爆率高速,轉完職仲有招被動 月光 仲可以無視敵人半防

跟住琳戒又有速度加乘,每尾刀一個敵人再加2速,愈打愈快,加埋琳招被動,高過敵人9速 就可以提早打追擊,後期有到用勇者弓時可以連射4下...招大技又可以勁遠秒左啲法師,等隻坦無威脅咁沖出去吸引火力。殘影又係勁到傻,等於開左4隻替身,電腦傾向打替身先,變相可以幫隊友坦傷。

路易 就轉英勇騎士 配 艾克 戒指
艾克有防禦同血量加乘,仲有斧武加攻。又硬又大力又行得遠。
橋個遭遇戰我幾章後先過到
正正經經俾個ng+咪幾好
連戰唔知有咩好玩
即刻轉到了
無2週目係咪弱智 利申未爆
唔知點解

斧女裝完必殺斧都成66 必殺
但花月用武士得果30 必殺出現爆擊既次數仲密...

必殺系列係咪bug左
外傳個建議lv係咪鳩噏
Lyn話建議lv19
入map對面全部上位職lv4
成堆弓騎

開返主線睇,建議上位lv 1,
但敵人都係上位lv 2-3
我到20章睇完攻略先識升二王子
曬左好多時間卡關
見你話遭遇戰全部兵一開波沖晒過黎好有感
仲要11關後出果場有D out level玩家, 我好似有ike之後先勉強過到
我畀佛賈特喎,速度佢高啲啦
無啦, 棄左超多開頭果D角色, 我記得之前睇preview, 有鬼佬話dont get too attached to your characters, 宜家真係明.
印象中好少玩火紋係後尾加入勁過一直練開果D
不過第一次玩好多野都練錯/後尾先知, 第二次玩既話應該都練得起掛.

即戰力高一截,連成長都贏埋
以前都唔係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞