[Switch] 火焰之紋章 Fire Emblem Engage (3) | Yunaka無雙

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
booster唔用留嚟煲醋?
除咗想諗清楚/想畀未加入嘅人先,諗唔到遲用有咩好處
直接衝埋去一刀一件
一返工就一日都過唔到一關
點解我睇人玩,人地可以隨機咁搵到iron sword,但到我玩就變左found XXX lost item and returned to him?
要crit既3X%都crit
唔crit既去到6X%都係唔crit
番埋今日, 黎緊2日就可以爆機了
打到16章咋
快既都OK既, 你都過左大半,
見人都係2小時左右一關
我亂咁玩都係3-4小時一關
依家熟左應該快好多
尋晚試點先趕得切救村就搞咗陣,
不過之後打順咗,多返戒指順利啲
想問Q7轉職問題:
如果高LV先轉的話, 各status會唔會相應高過一夠LV10就轉?
應該會低啲
會低咗
點解d人話20lv先好轉職?
因為佢地用咗舊作思路,唔知今集唔同
隻狂戰女上必殺斧+5加紋章又幾好玩多謝教路
必殺率70-100%
所以今集係越早轉越好?
成日想衝主線又比d支線同遭遇戰引左去打
琴晚又0進度
係, 因為變左隱藏等級, 早轉遲轉都無分別
你升到高級20LV 又可以變番高級1LV繼續升
yunaka係因為身份先夾硬同micaiah夾, 佢本身同法師完全無關, 過完關應該都可以除左佢.

其實有D紋章士default既角色或者出場都同原作有D關係.
Sigurd 同 阿媽, 兩個都留底仔女自己戰死先
Micaiah 同 yunaka, 曉之女神Micaiah一開波既同伴就係sothe賊仔
神威 同 舞男, FE if 神威一開始就係同舞女Aqua一齊
Lucina 響成隻game最絕望既時候出場, match返佢響覺醒時比邪龍贏左既未來.
記得既係呢D, 唔知其他仲有無咩致敬位.
lost item係戒指技加絆
隨機item係地下紫圈 要連線先見到
最主要係上級職成長率補正高D 遲轉反而蝕左
就算超難固定成長都係 因為係玩積分制
原來要連線先有,
我仲嫌次次要彈個 loading 出黎太煩而 off 左佢添
風花如果劇情可以濃縮到二週目就可以睇晒既話其實寫得幾好.
但要三, 四週目就人都癲.
同埋我覺得engage響gameplay方面好玩好多.
仆街啦, 我尋日打16章都掹掹緊
火紋唔係越後越易打架咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞