[Switch] 火焰之紋章 Fire Emblem Engage (3) | Yunaka無雙

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
有人話下級職轉exp多d, 上級職growth rate好d, 唔知有無人計過邊樣好D.
不過宜家都唔到我揀了
maddening連遭遇戰都cut真係cls, 我玩到16章都係得一場遭遇戰.
真係屈用新加入果D人物, 前期果D棄晒咁滯.
Hot Take
睇完growth rate 之後更加肯定安娜係垃圾嚟
Yunaka明明之前都主力黎,
玩到14章左右突然越黎越廢, 變左debuff機.
應該學咩招去救下佢
但安娜好QQ
整把銀刀 升下佢 比神威佢自己噴霧
要叫安娜小姐.
有內部lv+上級職成長補正高d越早轉越好 仲可以拎埋轉上級職bonus同早d學技
有無証就另一回事
話說有無人可以po埋class growth rate出嚟
打到第6章 有無邊隻值得升既要吸下經
我全部都係靠公主CARRY..好勁

飛馬女係咪廢廢地?
今集佢計隱藏level 即係你10level轉上級唔會少左經
但上級職補正會好左 所以10lv轉職就ok

我超難15章都係得一場遭遇 前期冇繼承依家都成日卡關

Btw 主角用神威 龍脈戰術多左好多
風花係寫得好.
但問題係要知晒成個故仔要起碼要玩3-4次, 二百幾三百個鐘真係over左少少.
烈火劇情出名在bug到傻 第一次睇還好 之後再睇就發覺好多位都好on9
封印就文本太短唔夠描寫
反而聖魔其實ok
睇stat公主玩雷劍 2格補刀好似唔錯
咁少血點上最前1排
困難+經典真係唔掂,第11關都係切菜咁過,但已經唔想重玩
唯有玩吓組全女女團,唔想用大山婆,將粉紅頭轉咗重甲連路易大哥都唔駛用
飛馬女好勁
我都係第6章, 特別覺得弓手, 斧頭佬同主角好撚廢
覺醒個子世代DLC 係幾好玩
出個中文remaster 就好
佢轉上級揀格里芬係咪好d
主角好撚勁, 我第17, 18, 19都係靠佢單兵打全圖咁濟
就算盾角都唔頂唔到俾人圍攻, 係得主角連魔法都閃埋
有咩bug
跟攻略教, 抽隻S戒, 雷系攻擊可以打2次
ANNA 魔力底高, 前期就一招一件
我反而覺得主角幾勁用左介子超屈…
鬼佬話聖戰係火紋版A Song of Ice and Fire
總係覺得今集普遍女角個look好過男角好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞