[Switch] 火焰之紋章 Fire Emblem Engage (3) | Yunaka無雙

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
係好撚勁, 勁撚到破壞平衡
玩超難直接變成普通咁
勁好玩
第十章
咁真係好撚勁
有一點好重要係兩隻戒都係全程跟隊
果2隻介嘅能力太多,
睇呢度會詳細啲
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=553&snA=5950&tnum=3
有多連鎖都頂得住 對面平A全部0dam
776真係比人玩?
刷錢用dlc戒每回合補40血
一打20 30都得
玩到後面最驚係刀劍將領同魔法師 yunaka又開始唔夠力 魔法師我主要靠狼女打
卡最耐係第十一章 卡左成日 其他打幾個鐘都過到
我轉左做將軍
但去到中期開始好魚腩,連d物理職都劏穿佢最後放棄左佢
二週有冇野玩? 好似冇分支咁

本來諗住 困難打一週 超難二週
如果冇分支 諗住重頭玩過 而家打到15章
冇2周目 爆完就算
我仲磨緊超難經典第十一章
一有人死就restart
試左好多方法都過唔到

今晚試下逆向思維,清左上面啲兵先撤退
有無過左關嘅巴打可以提示下應該點打
仆街 咁重玩算 打咗廿幾個鐘
困經經典11關明玩人,要頂到三turn 真係好睇你上一關用咩角,咁岩break 到就有希望,無就重打第10關

打完11黎開始黎料

d 怪隻隻行5 6 格,沖埋黎神風隊咁同你死過

千奇咪用打機戰既心態打

d 企位要留意埋對面會唔會行到埋黎
塞住個門口逐隻單挑應該好好升
呢度都見到抆屎巴
見人話安娜要轉魔法師
但我隻安娜lv9 話佢冇資質轉
資質其實點培養?我安娜拎番黎咩都冇郁佢一路練左上lv9
我都會打機既麻 同埋我係任天堂死忠
係有d運氣成份,
睇boss比d雜兵咩技能,
傳送10格果招可以特登行入去比佢傳過黎下turn一turn
殺左佢
跟住行9/10格技能又可以引佢極速埋黎自殺

記得右邊中間算比較安全,都係全隊一齊慢慢行,
左邊草堆試下放高迴避卡怪

利申冇打兩條蟲同埋boss
我覺得最難係里弗條仆街buff撚到隻卒好難殺
你打佢會自動轉成剋你嘅武器
而且仲要有埋伏,得長弓、雷電先可以安全打死佢
有無人覺得戰後執垃圾果陣既地圖唔使整咁大
我印象我係貼住右邊落 龍戒路易 企後面掃
然後奶媽救援杖拉路易 克蘿艾拉主角 衝終點
應該話佢都整到識自動回收對話俾嘅碎片,點解唔自動幫我執埋嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞