[遊記] 冬 東京近郊富士山週遊+聖巡獨遊之旅

285 回覆
45 Like 4 Dislike
我都訂咗呢間
打算唔用廣域jr
改用富士山free pass

想問巴打河口巴士係咪好唔準
應該都係就算去富士宮巴士都會delay
Google map經常show附近路線有delay

坐巴士無時限就無咁chur嘅

但富士山free pass相當貴
可以留意下河口湖・西湖・本栖湖周遊pass
能再加錢包埋遊覽船/纜車 話唔定仲平啲
https://bus.fujikyu.co.jp/rosen/shuyuomuni/
除咗頭班車全部都極唔準,千奇唔好睇住個時間表plan轉車,一定趕唔切
想問問大家如果買富士free pass 三日劵
咁編順唔順路🙏

day1 東京坐去河口站 入酒店寄生里 覽車 天上山
河口遊覽船 富士急樂園(只包一樣 選EVA)
新淺倉間山 / 山口湖遊覽船 去聖巡既超市溫泉 (二選一)

睇圖海野8忍好似伏伏地

day2 坐巴士去本棲湖 冰穴/風穴/樹海 /
西湖治愈之湯

day3 坐巴士去富士官 入酒店 淺間大社
大石寺(櫻花) / 白絲瀑布

求大家幫手睇吓感謝
酒店寄生里 同埋 超市溫泉係指邊個?
day2同埋係咪西湖治愈之里 根場?
留個名第一次自己去日本旅行好驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞