[威士忌29]儲左三年錢終於有得去whisky now(19/3/23)

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
red breast 12yr 評價如何(新手)
Carousell
Facebook

但講真呢啲地方都唔少,唔係特別版,應該無得標太盡
無飲過12,但飲過新版12 CS,新CS唔好飲,舊CS好啲,新CS勁木頭水
遲D買枝呀伯10/LP10比佢地試下就知咩料
其他人唔知,我就一定唔會起呢兩到買酒……假酒風險極高
Macallan 支folio7 炒到皮鳩幾
知咩真係叫臭?
Macallan有咩唔粉
一啲啲款喇,Single Cask同ib會好啲
不過日威,Macallan同brandy假唔出奇,要自己面交識分
泥煤怪獸?
千祈唔好買Wild Turkey Burbon
世界級難飲
平野應該唔會假,貴野就唔會係到買
當多人咁諗,就自然有商機小弟飲威之前飲開干邑,平到一千三四一枝xo都有酒鋪收舊樽然後放次一級酒入去再調下味賣出去
我講既平野,都係幾舊水果啲姐
其實平野最容易假
無限量,市場有幾多都無人懷疑
Label同樽又standard咗
最緊要多人飲,最好就有牌子,炒到就更好
例如假一支Macallan嘅單桶,不如假一個貨櫃嘅Macallan 12,當然現實都有啲扮Macallan old and rare嘅款
啱,black label係好多假貨,劈場就好多
但大部分蘇威個銷量都不足以令人做假既
Glenlivet, Glenfiddich , Singleton 呢啲其實都多人買,好普及,不過又比較少聽,大牌子可能假Macallan嘅效益大啲
Singleton d廣告同上架真係好勁
真係好多廣告
但冇見過人買
平酒基本上我全部都係carousel買
講緊一般入門款,五舊水樓下,假酒其實好少有
但比街舖/網舖平幾成
要分真假其實睇ac已經知九成
做假酒基本上一定係熱賣款/貴款,如果唔係隨時蟹貨仲蝕
有冇人買左whiskytalk飛?比完錢洗唔洗日本電話/sms嘅confirmation
可能真係麻麻地好飲
講大眾又比唔上joinnie walker
咁又唔好咁講,新手時買過Singleton Glen Ord 18
早知買多支多納21
講起又係
我覺得早幾年sr 支glen ord都幾好飲
我買左
我填左日本fd電話 同地址
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞