[威士忌29]儲左三年錢終於有得去whisky now(19/3/23)

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
有冇人試過 Glenfiddich Grand Cru? 值唔值得入手
香港就唔買了 100%稅
Cognac可能岩啲,或者啲相對深色啲嘅sherry普飲款,例如Glenallachie 啲新batch
係都laga16啦,差唔多價點會買aberlour
全世界都加哂
可能唔飲peat呢
https://open.spotify.com/episode/5j3OOGt50Pc5rCVBRnSTiq

近排聽呢個podcast 覺得唔錯
係台灣人響蘇格蘭做酒廠
未試過 唔識答

不過你睇下SERGE TN
岩唔岩你口味
都係揀番Sherry solist
睇番個tour all in s08/s09

peated/madeira 都唔係廠限定 出面都會買到
會有酒舖/團體包桶嘅賣
kavalan非選桶未試過好飲
我抽獎都唔飲其他
其實即使選桶冇得試我都唔敢點掂,一來貴要千幾二來得幾年酒經常離唔開酒精感過重既問題
睇下佢有D咩買喇
上年有朋友去 玩TOUR 隻sherry 都係高年份嘢
去台灣果間kvl bar 都有s08飲

如果s15/17就真係諗下先買
s08-s10我覺得盲入都仲可以 最少sherry part都做得幾足

話說近排飲左支b15 酒業前線果支 幾好飲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞