[威士忌29]儲左三年錢終於有得去whisky now(19/3/23)

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
而家余市被匪人玩爛咗,搞到真係想飲嘅人冇得買
brora 37 yrs 1977/2015
Rosebank 15 yrs 1990/2016
Glenfarclas 1967 43yo for "The Spirit of Speyside Whisky Festival 2011"
Ardbeg 1975/2000 25yo Old Malt Cask, one of 702 bottles
Glen Garioch 1971 Samaroli
Bowmore 1995 16yo Silver Seal
Glen Grant 1972/2006 #1982 Berry Brothers
Port Ellen 1983 24YO #CM016 Norse Cask
Clynelish 1974 23YO Rare Malts Selection
立一立眼暫時呢D幾有興趣,到場見到D老朋友再睇佢地有冇介紹咁
得幾間唔收姐,預定D cash傍下身
其實全部日威而家都overpriced,唔係淨係大陸搶貴,全世界都搶,再加上日本廠以前冇釀咁多係倉,面對全球市場自然供不應求
brora我都諗緊邊支好

rms 我唔係好想展度飲
試過好多rms都要breath好耐
無諗住係場內試晒,通常d高年份酒都係enjoy個聞香變化,飲一杯隨時都成個鐘,揀d裝分享瓶拎走就得
順手提下
記得問下booth 比唔比
同埋bar就最好唔好裝樽仔
但都想問下
支95 bowmore silverseal有咩特別
pe點解揀呢支
其他我都有留意
真係立一立眼求其揀,都係去到現場再決定
Whisky fes 4月最後一個星期六日就開波啦
過埋今個星期日先講啦呢單
過唔到星期日
想問同嚟緊3月有乜差別
再多啲參展?
商業多d 多d ob代理
仲有master class
佢地張飛包隻杯,但我屋企已經好多杯
今日個list冇晒,好彩抄低左有咩target
有咩飲?
有聽講呢度先有既桶 好似係08年入桶S012
s012即係 12年distill
弱聽患者好彩影低左
想搵啲水猶桶飲下有冇啲兩三千蚊嘅介紹吓
應該都係山崎㗎啦
秩夫同bowmore 好似都有一枝
山崎貴到hi hi 唔係支酒嘅問題係我嘅問題
Ichiro 囉
千中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞