[威士忌29]儲左三年錢終於有得去whisky now(19/3/23)

1001 回覆
15 Like 0 Dislike

因為幫 樽濕木塞個時 酒身好清 冇咩沉澱物
所以就擔心 如果話係草酸鈣 就好d 🙏
係影響啲外觀
如果你儲來唔開 洗唔洗濕塞?
嗰度啲餐廳無一間係難食
以備不時之需 但真係唔捨得飲
屌啦

響島habour inn
煎條魚唔記得落鹽
叫塊扒 mid rare比well done

lochside hotel就
漢堡包 decomposition 上
煙肉包雞胸配gravy 就成舊烚咁配ikea gravy

成個島好食得個lochside斜對面間印度嘢
仲有ardbeg cafe個周打魚湯
想放一枝The Macallan Harmony Collection Tich Cacao ,購自香港k11

有意回覆
台灣買威平定香港duty free?
去台灣就買台威啦
住個台灣fd 屋企諗住買支glendronach俾佢
台灣酒舖 網上好似有寫價 你睇睇
經常買,老板幾好人,暫時未試過買到假酒
但有d款其他酒舖會平一百幾十 建議格下價
岩岩第一次去完whisky now覺得好正
想問下巴打whisky festival係咪都會有好多舊酒?
如果有,Whisky festival 同whisky now比 性價比如何,求解答
唔會喇

whisky fes 會係ob 果d比較多d
masterclass比較多
我都報左2個
無咩印象見過
試下city super?
有無話邊個比較值得報,新手唔知點揀好
有冇巴打試過喺Luxauc bid 過酒?
好似係香港嘅拍賣網?
鐘意飲咩/想接觸邊間廠
我前幾日都咁做
又係有一支有啲沉澱物
兩回事,whisky fes係類似酒廠、代理開攤位,飲既野普飲ob多,係得master class 會有D特別D,但今年睇過陣容我就冇興趣
真係早知唔手多多
新手咩酒都飲,想加入玩下whiskey ,我知日威應該比較overprice未必太岩新手,想買枝真係會初步迷上威士忌既,二千內有無推介
睇下PAGE1果D入門推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞