[威士忌29]儲左三年錢終於有得去whisky now(19/3/23)

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
ancnoc 12
mannochmore 12 花與動物
glenfiddich 18
你要睇吓喺邊到買
我都唔太熟門路所以我只係有去liqour mountain到睇
好似都過2萬
白州12都要22k
移英大半年終於去左個Scotland trip

試晒咁多款覺得Islay真係最正 但我老婆陪我試話似正露丸味

去玩左咩廠
鹿角18 之前飲過反而覺得無arran 咁出色
陣甜味好似差咁d
岩岩去日本買左支驅之岳2022
有冇人飲過得唔得
買咗先問
見到幾平同好似幾出名就死牛買左
1000左右
響blender choice大阪黑門市場間川崎屋做緊萬4羊,沖繩做緊萬2羊,山崎12我都係大阪買,買個陣兩萬羊,但有再見過第啲鋪頭做緊再平啲,但都無買了

第一次代購,另外補左800集運費,希望唔會再有其他洗費
真日威嚟,Young啲遮,飲過2019 2020定唔知2021其中兩款,Young野嚟講唔睇價錢都算正常
真係抵過香港買好多

尋日飲左2支津貫sc都好正
Blender choice岩岩係長野見到13200yen
有冇人飲過掂唔掂
blender choice唔錯架
我幾鐘意 好香瓜果味
買咗支glenfiddich experiment 5 30鎊好抵屌 fruity又順喉 想問下佢呢個series1-4 抵唔抵買
重有感覺blended whisky 飲落會掯過single malt 係咪正常
1-4款款唔同主題喎
唔一定比到5果雙3味你
飲過1同4 4我覺得幾好 但peat嘢來

覺得blend酒精感太重?
入門blend 入面d grain whisky通常都低年份
同樣年份grain 我覺得都係偏向重酒精感d
我其實第一次都唔知,但係有問official同坊間代購就唔洗,希望一個月後再同到大家講
溫馨提示,香港就有烈酒税嘅
犯法唔交税嘅嘢呢,公開講比人拉我就幫你唔到
Thanks 巴打,大家想既話可以自己試下買支平既如果萬一係我預計之外既我就唔係到講啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞