做左3年小學it佬,你問我答

395 回覆
51 Like 3 Dislike
係咪有電既野就要做 以前中學見miss壞乜9都係搵it上黎整

冇撚有錯,全層跳電制都要我啪返,有咩事死左都冇得賠

有時冇筆用都係問it攞
同埋點解我見啲it會準備埋啲化學品同set野比學生做實驗

其實幫到手又冇咩所謂既,樣野仲要有人做
有化學品應該都係中學,應該會另外請TA幫返個科,可能請唔到人叫TSS做埋先掛,總之其實TSS呢個位其實係同校工差唔多LEVEL

好似衰過校工 我見學校旅行校工有去 it都冇去

我個間都叫好,有得去既,係幫下手影下相咁
同D小學雞玩幾開心架,請佢地食野佢地仲開心
食左幾多個miss?

嚴格黎講兩件

摩牙

黎黎去都係拍拖果d野

同校?

係同校

點樣聊起第一次啪啪啪 之後係咩地方啪 有冇係學校啪 有冇用套

我都有幾個fd做緊學校it,屌極都唔醒,而家差唔多4年

行政點陰暗法 互推責任定害人定唔想做野推比人
點其身不正

大家只係爭位,唔係想做好件事,個個刷鞋,埋堆老作野砌人生豬肉咁,即係一般office果D,只不過一邊口講教學生點點點,自己就好仆街。
另外做IE對住SEN既人都可以好仆街,自己情緒有問題打學生一巴我都聽過

巴打唔好屌我,我已經醒啦
曾經教育界留名
冇人請做老師 又唔想做教學助理 即係老師隻狗 轉做補習幾年 冇出路 而家打算做文員仔算

睇你都好似有主動學野,都算有收穫(又食到miss)
我果幾個fd就真係日日hea
router switch果d都唔識set
識幾句linux command日日打飛機當自己it好勁
Btw 副修it但好多野都唔識 實習果陣有次好似學生開flash開唔到 問it哥哥先知原來要係內聯copy個save去桌面開先開到

好多時想上堂前試下點教 但個電腦室永遠有人上堂 連放學都有人 得小息食飯時間可以試
做左10年咩都唔識揮手

It仔食到miss 返本啦
我都做過2年小學it佬(某男校)
做stem認真好忙 不過幾好玩

而家同緊個TA拍拖
Btw 副修it但好多野都唔識 實習果陣有次好似學生開flash開唔到 問it哥哥先知原來要係內聯copy個save去桌面開先開到

好多時想上堂前試下點教 但個電腦室永遠有人上堂 連放學都有人 得小息食飯時間可以試

巴打,今年林奠開多左好多位,你可以再試下,呢行好需要有心教既老師
做左10年咩都唔識揮手

ESF?

即係我唔敢講d咩,我幫學校救過起過執過唔少野,佢地當我神咁,但我知自己對比出面是零
你叫你d fd 諗下十年後點 做人咁頹真人木
做左10年咩都唔識揮手

巴打咁應該你開po仲岩,人工高定點解?

而家同緊個TA拍拖

巴打而家轉左撈邊泛?
Ta轉做老師

而家同緊個TA拍拖

巴打而家轉左撈邊泛?
Ta轉做老師

而家入左間Start up做R&D
巴打我明你果種好似咩都唔識既感覺 但其實而家好多IT人都係半桶水 包括黎香港做既印度佬
入到一間公司再慢慢學起都唔遲 最緊要有心

我囡囡而家入左教育局做
曾經教育界留名
冇人請做老師 又唔想做教學助理 即係老師隻狗 轉做補習幾年 冇出路 而家打算做文員仔算

巴打

即係我唔敢講d咩,我幫學校救過起過執過唔少野,佢地當我神咁,但我知自己對比出面是零
你叫你d fd 諗下十年後點 做人咁頹真人木

如果你把自己擺在菜市場上
你就只值20元錢
如果你把自己擺在博物館裏
你就值2000元
如果你把自己擺在古董店裏
你值200000元
曾經教育界留名

巴打

Yes

巴打,今年林奠開多左好多位,你可以再試下,呢行好需要有心教既老師

已經28 再寄信驚做個冇經驗老師比人笑

係同校

點樣聊起第一次啪啪啪 之後係咩地方啪 有冇係學校啪 有冇用套

佢幾歲

係同校

佢幾歲

而家334有17歲入u edu讀五年 入職都只係22,23
樓主同miss女友 人工差咁遠
你同佢有咩感覺
唔覺得差太遠咩

已經28 再寄信驚做個冇經驗老師比人笑

教師 同 護士 機倉服務員 收銀 家務助理 一樣屬女性工種
男人老狗做教師已經值得畀人笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞