做左3年小學it佬,你問我答

395 回覆
51 Like 3 Dislike
樓主要寫埋課程
我想知如果巴打去ied讀番一年
係咪可以去小學教書
同埋樓主會寫課程會教咩
Excel? Ppt? 打字?

唔一定IED,讀一年PGDE就得,不過都係個句,有人請就係
係呀,乜都寫下,上年無啦啦叫我寫埋mbot
所謂電腦課程都係好膠,都係一D step既ppt,如果mbot跟左少少stem既就要加入一D問題引導學生思下咁
食左幾多個miss?

嚴格黎講兩件

摩牙

黎黎去都係拍拖果d野

同校?

係同校

點樣聊起第一次啪啪啪 之後係咩地方啪 有冇係學校啪 有冇用套
連登仔真係惡過狗
人地鐘意做咩咪做咩
咁都要屌下人

其實佢地屌我都係為我好姐,學校IT我都真係唔建議人地長撈,尤其小學既,除非你想做老師
我撈左三年已經算耐,唔應該
連登仔真係好撚痴線,話明教小學都一堆人問有無食學生
食左幾多個miss?

嚴格黎講兩件

摩牙

黎黎去都係拍拖果d野

同校?

係同校

點樣聊起第一次啪啪啪 之後係咩地方啪 有冇係學校啪 有冇用套

連登仔真係好撚痴線,話明教小學都一堆人問有無食學生

唔係咁講,我聽過有TSS真係食小學雞,即係拍拖之類,又有真係影學生,俾人捉到

嚴格黎講兩件

摩牙

黎黎去都係拍拖果d野

同校?

係同校

食左幾多個miss?

嚴格黎講兩件

摩牙

黎黎去都係拍拖果d野

同校?

係同校

有冇捉住妹妹仔隻手教用電腦

通常叫佢縮開mouse隻手睇我做一次

通常
啫係有偶爾嘅時候啦

咁仲有D小一二係連左右都唔識分,要捉佢手教佢左右click

仆街我到中一先識分左右
食左幾多個miss?

嚴格黎講兩件

摩牙

黎黎去都係拍拖果d野

同校?

係同校

有冇捉住妹妹仔隻手教用電腦

通常叫佢縮開mouse隻手睇我做一次

通常
啫係有偶爾嘅時候啦

咁仲有D小一二係連左右都唔識分,要捉佢手教佢左右click

仆街我到中一先識分左右

冇咩問題既,咁你中一前都識用mouse既
依家啲學校mouse係咪已經用晒光學mouse?

以前啲學生好興架,機械mouse個滾球成日俾人偷走
屌過幾多年小學生?
依家啲學校mouse係咪已經用晒光學mouse?

以前啲學生好興架,機械mouse個滾球成日俾人偷走

係呀,波波mouse我以前讀小學就成日玩
仲有既話都俾我掉鳩哂
屌過幾多年小學生?

你指鬧佢地
其實3年都有鬧有罰學生,鬧完會再講返點解鬧,點先係岩,即係教化下佢地
做左3年 人工幾多? 平時係咪做eclass多? 有冇考cert?

我係學校乜都要做
Server 平板 電腦 網頁 拍片整片影相 etc
冇考 cert
暫時13k
岩岩reject 左20k offer

點解?
咩offer黎?

同職位點解唔收20k無啦啦加你7000大工播?
做左3年 人工幾多? 平時係咪做eclass多? 有冇考cert?

我係學校乜都要做
冇考 cert
暫時13k

點解?
咩offer黎?

上面有講,係林奠個50億既金其中一個項目,有25K一個月俾學校搞STEM/IT既野。唔同平時TSS舊錢

咁一樣啦
打算做埋8月完約走人
學校出15k留我淨做stem

有無興趣玩microbit

講起玩stem堆野就燥
個個只係想食頭淡湯,玩最新最勁既野sell學校
根本冇諗過點樣將教學同小朋友吸收既融入落去,學校班友唔識既只係想用完舊錢叫做做左野就算
不過好多公司想食呢條水,可惜既係hkt除左wifi食到呢條水食唔到

行政點陰暗法 互推責任定害人定唔想做野推比人
點其身不正
食左幾多個miss?

嚴格黎講兩件

摩牙

黎黎去都係拍拖果d野

同校?

係同校

佢幾歲

我係學校乜都要做
冇考 cert
暫時13k

點解?
咩offer黎?

上面有講,係林奠個50億既金其中一個項目,有25K一個月俾學校搞STEM/IT既野。唔同平時TSS舊錢

咁點解唔要?
係咪有電既野就要做 以前中學見miss壞乜9都係搵it上黎整

冇撚有錯,全層跳電制都要我啪返,有咩事死左都冇得賠

有時冇筆用都係問it攞
同埋點解我見啲it會準備埋啲化學品同set野比學生做實驗

其實幫到手又冇咩所謂既,樣野仲要有人做
有化學品應該都係中學,應該會另外請TA幫返個科,可能請唔到人叫TSS做埋先掛,總之其實TSS呢個位其實係同校工差唔多LEVEL

好似衰過校工 我見學校旅行校工有去 it都冇去
食左幾多個miss?

嚴格黎講兩件

摩牙

黎黎去都係拍拖果d野

同校?

係同校

佢幾歲

我係學校乜都要做
冇考 cert
暫時13k

點解?
咩offer黎?

咁點解唔要?

其實前幾頁都有講過,都係覺得如果遲早都要出去撈,唔應該長撈學校
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞