做左3年小學it佬,你問我答

395 回覆
51 Like 3 Dislike
speedy間嘢就真係閪
人工又低
美其名升做engineer
都係加得少少
重慘過喺學校做
不過樓主起碼識到個女朋友
我乜都帶唔走

你唔係做緊佢果D engineer 呀化.....?
一個打十幾廿間學校

放心我冇
走咗好耐
係個期聽到啲engineer呻

嚇死我,簡直係深淵

咁啱見到speedy忍唔住屌兩句

幾年前佢仲只係比10K 我
之後我無做最近問人佢地只係出12K
樓主,方間D STEM 教材有冇用?
邊到畢業?點入學校做
題外話,小學至中學都好鐘意見到it佬
因為要搵佢地上黎代表我地距離上堂既時間又遠左
Btw以前有年做學生會成日要搵個it哥哥幫手整技術野,grad個陣係教員室見到佢,想搵佢影張相都reject左我地 話唔可以同學生影相,會俾學校話
其實好想講聲多謝,佢個位就係一樓,但成日撲上撲落,上黎㩒兩個制又落返去 成日都覺得佢地好辛苦又慘,因為佢地都好少講野,唔似得小學生可以一齊玩,中學成間學校都女仔,偏偏除左呀sir就得佢一個男人

屌我果陣有個女同學俾個it仔食左
Btw以前有年做學生會成日要搵個it哥哥幫手整技術野,grad個陣係教員室見到佢,想搵佢影張相都reject左我地 話唔可以同學生影相,會俾學校話
其實好想講聲多謝,佢個位就係一樓,但成日撲上撲落,上黎㩒兩個制又落返去 成日都覺得佢地好辛苦又慘,因為佢地都好少講野,唔似得小學生可以一齊玩,中學成間學校都女仔,偏偏除左呀sir就得佢一個男人

摩牙

黎黎去都係拍拖果d野

同校?

係同校

點樣聊起第一次啪啪啪 之後係咩地方啪 有冇係學校啪 有冇用套

處?

巴打,雖然我唔係讀it但係追追下post覺得你好撚正氣 又humble又識得諗,你掂撚硬架啦 加油同祝你好運!

多謝

識人做TSS做到要捍motherboard維修

咁又誇張啲
學校點都要搵保養
如果唔係壞機都搞死你

唔買保我叫佢買過部,最多金手指下同埋reset bios咁

你想汫溝左
巴打,雖然我唔係讀it但係追追下post覺得你好撚正氣 又humble又識得諗,你掂撚硬架啦 加油同祝你好運!

多謝

幾時介紹女老師比我識?
IT狗最低層
咁都可以做到三年
仲要20k offer唔做 要長知識先做

係我角度學校it佬唔叫it狗
咁如果要20k offer 做左幾年冇左舊錢請我,我到時會俾你話更地底泥

痴線...加左人工再跳就係另一個講法

呢個真

我都有諗過,但拎住學校20k offer人地出面公司會承認

依家拎住20k 起碼到時人地都唔會壓價壓得咁勁掛

真係唔知,可能會係咁,但我揀左了,唔後悔
IT狗最低層
咁都可以做到三年

弱智
speedy間嘢就真係閪
人工又低
美其名升做engineer
都係加得少少
重慘過喺學校做
不過樓主起碼識到個女朋友
我乜都帶唔走

你唔係做緊佢果D engineer 呀化.....?
一個打十幾廿間學校

放心我冇
走咗好耐
係個期聽到啲engineer呻

嚇死我,簡直係深淵

咁啱見到speedy忍唔住屌兩句

幾年前佢仲只係比10K 我
之後我無做最近問人佢地只係出12K

兩年前我得9k

你想汫溝左

溝左就梗,有冇食就佢地先知

利申果陣好似中5
j過幾多個miss
樓主,方間D STEM 教材有冇用?

首先你要定義左你地校方認為既stem係點
再而諗下要學生學到d咩
先搵到你地最岩既野
其他野只係副助,你有個幾正既教材都冇用,教果個連樣野都未熟點會教到個精髓
再者,我地係利用呢d教材教識學生思維處事,唔係單單教佢玩果樣野有幾叻,個別培訓另計啦
教材可以參考,點用先係重點
邊到畢業?點入學校做

Ive,一開始做勞工署傻仔,之後教協
唔係好明點解20k你唔做住先? 講真你仲後生。一路做一路讀再搵番其它都ok呀。呢啲dry Support既工你唔洗諗咁多嘢住我覺得。

多謝

幾時介紹女老師比我識?

唔好玩啦反田
IT狗最低層
咁都可以做到三年

係我角度學校it佬唔叫it狗
咁如果要20k offer 做左幾年冇左舊錢請我,我到時會俾你話更地底泥

痴線...加左人工再跳就係另一個講法

呢個真

我都有諗過,但拎住學校20k offer人地出面公司會承認

依家拎住20k 起碼到時人地都唔會壓價壓得咁勁掛

真係唔知,可能會係咁,但我揀左了,唔後悔

易求無價寶 難得有情人
唔係好明點解20k你唔做住先? 講真你仲後生。一路做一路讀再搵番其它都ok呀。呢啲dry Support既工你唔洗諗咁多嘢住我覺得。

其實一早諗住唔做,只係彈左呢個林奠既offer出黎

多謝

幾時介紹女老師比我識?

唔好玩啦反田

你大把貨仔啦

Btw, 我都想轉工,workload越加越多

其實一早諗住唔做,只係彈左呢個林奠既offer出黎

快啲走啦, 如果你英文ok其實dry support出便都有好多工. 都可以好好搵啲.
加油ah! 仲後生如果可以真係咩都讀下, 起碼CV多啲嘢。 我請人都會睇佢有冇再讀其它嘢。
我就做緊出面IT SUPPORT 一個人跟十間左右既公司
好撚難頂 乜撚都要識 做到仆街
有時唔識真係企左係到 又冇人幫手..好無助

巴打有心轉都唔好做SUPPORT
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞