(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區188新手問嘢睇#1

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
google execl
未來香港搞之前應該冇太多人想出台灣玩
唔係因為佢舉重得黎又超好身型咩 冇聽過話鐘意佢夠叻嘈
唔係叻嘈玩咩奧運反而想知佢驗到個隻EPO健力界多唔多人用
https://www.parknshop.com/zh-hk/%E5%A3%BD%E6%A1%83%E4%B8%8A%E6%B5%B7%E9%BA%B5/p/BP_114080

我計過最平 carbs 真係呢樣 
重平過營多
但我頂龍食到兩包 食唔到三包
big three點會係smith 做,咪撚玩啦

bench press都算啦,你仲要dl
Smith做squat係另類leg press
訓係度抖到夠力先推開佢
但smith有個安全扣 同埋轉一轉就扣翻架啦喎 一定安全過喺bench 做
進步慢嘅時候,你哋會唔會安排一個禮拜high intensity 一個禮拜high voulme?我開始覺得自己上身進步慢
新手努力健身半年,舊肚腩仔真係好難減,請問各位係咪真係要食到好清先減到
清嘅定義係?
用最少既油整雞胸 牛肉 菜 飯 ,戒甜
咁如果咁清嘅情況下,為嘅目的係將熱量攝取減低形成熱量赤字。
但假設仍然有熱量盈餘嘅話,例如碳水條數仲係好大,咁食得清代唔代表會減到脂?
清唔代表食得啱,要睇埋睇蛋白質,碳水同脂肪比例,完全冇油嘅話唔代表啱,冇碳水又唔代表好。
不過可以用自己身體試下work唔work,當發現開始好快攰,皮膚差,情緒波動大,甩頭髮或性慾減低等負面野出現果陣,就會知道work唔work了咁就又可以試第個方法
我仲搵緊一個適合自己既方法,未必真係岩,不過真係要試下先知,比例都係網上四圍參考下
初初接觸好多野都好混淆,曾經睇過一篇文話要食夠卡路里先增到肌,同時要食得清先減到脂,又有睇過其他話增肌減脂無可能同時進行
所以唯有不斷嘗試

Btw多謝賜教
戴住腰帶推想碌走枝bar都難
db 推胸卡左個重量好耐
你地點去練上去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞