長文慎入 有個發錢寒嘅老母真係好撚慘

621 回覆
6279 Like 77 Dislike
清可唔可以交換屋企人?
世另我,我全部經歷過哂
依家狠心切割咗出去,從此只需為自己情緒負責
我都係放養式成長
不過我獨仔黎
壓得住我老母
冇比佢繼續膠化落去
睇Reddit r/CPTSD
問返佢大把人做到
你又做唔到
點解要啲仔女主動去諗親子關係,佢哋改吓唔得

係咪一句佢哋都幾十歲,牛皮燈籠就大晒

做父母唔一定係好偉大,生得出就要養,呢個係應份,唔想畀錢畀資源就唔好生唔好搞到下一代

父母體諒自己支持自己當然要珍惜,但如果相反當仔女係工具唔識尊重佢哋咁冇咗咪冇咗,有血緣又點

而且學歷唔係藉口、我老母都冇學歷,但從來都尊重我決定
好想知講呢句野嘅on9
對住個啲強姦個女 虐殺個仔嘅禽獸父母
仲講唔講得出
句野肉酸到 啲失敗父母唔想承認自己失敗就拎黎悲劇主角上身
男朋友自住,同男朋友住
就算無男朋友,亦有能力自己租屋
成長係正常家庭當然可以講得輕鬆
我識得有個朋友同樓主個情況一樣
個家庭重要重男女輕
兩個女做咩都屌鳩佢地 覺得係蝕本貨
理性溝通極都無用
入U讀書都屌點解唔出黎做野搵錢比佢地

唯一轉機既就係兩個女自己搬出去住 再供樓買樓自己組織家庭
佢地父母就180度態度變哂
驚死唔比家用唔養佢地咁

好多野唔係講就有用
唔比佢地鐵拳感受下係唔會諗得通

同香港班廢中廢老藍絲一樣
同居麻麻 獨居開心好多
好撚好笑架 我串返佢 你啲朋友親戚夠有幾層樓點點點
佢就會話 唔可以同人比

同佢哋講嘢真係好撚攰 係屋企真係盡量廢事出聲
希望下年走到
呢啲自戀狂父母唔使為佢唔開心,搬走,斷埋聯絡,轉電話號碼。過多一排佢驚撚過你,到時再屌柒佢哋都未遲
樓豬加油
除咗搬,真係諗唔到點解決。
你老母同你講:「我唔知亦都唔想知」
你會點答佢?
關係唔好又會識埋你啲frd咁搞笑嘅
支持樓主唔再理鳩個老母

唔好理嗰啲乜鳩「話晒都你呀媽丫」關係呢樣野雙向
老母唔係大鳩晒

好老實講 主導權一定係你度
真係貪錢嘅女人
OT有冇得用法律手段斷絕關係?
絲打加油
我阿媽都類似咁上下 只係唔出聲 但咩都擺哂上面好易睇得出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞