長文慎入 有個發錢寒嘅老母真係好撚慘

621 回覆
6280 Like 77 Dislike
其實你知唔知自己衰乜

佢地係好牛皮燈籠
但都必須坐抵傾傾
你有讀過書 可以好好表達自己
你都大個人啦 點解你唔肯行多幾步搞好關係佢?

勒索左人地3 句
然後叫人行多幾步,有冇睇到樓主被人迫到退後左好多步

同埋呢條樓上講得好
佢地年紀大唔識尊重人?
你重攞學歷嚟講話佢地冇讀過書
冇讀過書都可以識尊重人

有冇人話過你好偽善?
痴撚線老豆老母 快啲搬出去唔好再來往啦 你愈遲搬愈後悔
咪就係
佢計漏左佢條路最後行得通係因為佢父母最後係肯聽肯傾既個個方向
但現實唔係每個人每次都係咁「順」
係既話 社會無失敗
一般後生仔如果真係靠自己後生就做到既話 我諗佢哋都唔會揀一炮過俾哂筆錢買樓
唔出奇
加上見識少又少讀書又固執
點都爆佢地一鑊,講晒心底嗰啲説話,之後斷絕來往一排再算
我明佢想我嫁得好嘅諗法
但我好討厭佢將我諗成 我要靠男人先過到好日子呢一樣野
辛苦你了
你老婆點睇
已經講咗
換來嘅係「大學生點可以咁講野」
自問無力再溝通
你答佢 「我剩係對住你先咁講野」
我屌你老母
我屌你老母
我同樓主你有9成相似,都係讀書番part time ,坐拉把,都唔會番屋企。好似當時男朋友一野接左我去佢到住,住到上年傾結婚先第一次見老豆老母。公屋小巴司機父親+主婦老母嫌三嫌四,嫌人窮,又要收人18萬現金禮金。又唔諗下 佢哋自己一年都無12萬收入。
結果過大禮後,老母出爾反爾,袋左酒席錢就即日講 疫情唔擺酒,咁佢就袋多幾萬蚊。
然後我上去親家大屌。

老母又要面,扮話乜嘢都唔收你,然後掉番d cash俾我。

我當然拎番。

然後到結婚簽名前一日都唔同父母交流

最後,我結婚佢哋無黎。咁 當然係有少少可惜,但係無後悔。
因為我知道佢哋出現一定會西口西面,乜撚都睇唔順眼,之後就會破壞我big day

婚後嘅我,無同父母交流,現在幸福快樂生活中!
你啊媽親戚介紹個個full play獨生子咁似我既?我屋企又成日講話介紹啲人比我識。
我都係 搬走左,再一蚊家用都唔俾,家下好幸福
呢啲廢老理唔理都把
知道
我老母已經吹到人地單方面同我(張相)墮入咗愛河
嚕吧係邊度嘅方言?
lm
classics公屋廢老
睇字已經覺得好肉酸
18萬都好大咬下
真心覺得佢哋無去係對你婚禮嘅最大祝福

祝你繼續幸福落去
情感勒索丫女
認真

搬走,斷聯絡

唔係你第時慘,你老爺奶奶更慘

呢啲負資產,盡快cut咗佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞