長文慎入 有個發錢寒嘅老母真係好撚慘

621 回覆
6279 Like 77 Dislike
佢老母只係貪緊一個更大既目標就係佢嫁有錢佬
笑左,太多內心戲嚕吧

職業係編劇?
唔係搬出去先唔使比家用咩
其實係嘅
我有時覺得佢貪嘅並唔係實際落到佢袋嘅錢
而係個份虛榮心
佢想俾人知道佢「女婿」好有錢
講出去好有面

雖然我係無現兜兜俾家用
但我有買手機俾兩老
屋企電器有壞都係我俾錢換
亦唔係買幾百蚊貨仔嘅野
咁你起馬唔洗比家用
好多咁既環境仲被迫每個月交一皮
哈!好笑!
佢最值錢嘅嘢都只係換咗間公屋返嚟
對男友好d補數
你老母係咪癲
仲話第時我地結婚係唔會得佢兩老嘅祝福

詛咒緊你地
ching你父母後來會講道理係你好彩
就算係會聽你講嘅
自細咁對仔女嘅父母其實冇咗都未必覺得可惜
反問你老母值幾錢
信我,真係咁既話,係知樓主拍拖時已忍唔住會講要幾錢禮金先唔搞事,粗人既好處係無乜咁強既心計,有就直接叫佢選港姐識有錢佬,理得你係咪比人包,有錢過手就得。

如貪錢又超級蠢既話樓主可同阿媽講,盡左力去揾有錢男友架喇,用盡方法先揾到個叫供緊樓,分手既話只有公屋仔,有d錢既都有女友都搞緊移民,無計,如果要求分手咁要叫阿媽應承要養自已成世,女人青春好快過咩,要等要揾,揾唔到點算先。
多謝你咁理性勸我
佢自己養兒防老都算
我話唔結婚佢仲要話咁你老咗冇人養
on9就算會生都冇打算要仔女養
我唔會成為自己討厭嘅父母
madam lo 退休叫阿媽去頂個位黎做啦入型入格呀
咪撚咁痴線啦
有幾順 講黎聽下
無諗住勸你理想主義
虛榮心好多父母都貪

真係貪錢既真係會直接要錢唔會客氣,至於買電器呢d,o係比完錢都會因你係度住係度食,你唔比都會精神虐到你比

你只係想佢地真正關心你,佢地唔識,你溝通到就慢慢同佢講下你既真正心情同感受,講唔明你唔高興既就走,搬左出去溝通上可以好好多,起碼唔高興你可以走,唔駛去到好惡劣但仲要面對大家咁辛苦,好過條氣都未落又爆第2鑊,磨晒d親情,結果只有搞到最後老死不相往來
要求個後生仔有層已經full pay嘅樓 CLS
我敢講九成九嘅後生仔都無可能靠自己能力做到
呢d 家人好攻心計,佢哋搵親你應該都唔方有好嘢,樓主小心
臭雞你老母養到你咁大
你都唔比家用
你好能不孝
你都係心軟果啲架喇

如果對象係好既咪拉埋囉,祝下半生幸福
可能佢捱咗好多苦,所以先會咁緊張層樓
另一個諗法,佢係唔想你吃苦
佢哋有時以為對你有要求永遠迫你進步先係對你好
我外母同你老母一撚樣 成個故事講緊我老婆 最近我仲係屋企屌走我外母 未撚見過d 咁既女人 我真係好撚黑仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞