長文慎入 有個發錢寒嘅老母真係好撚慘

621 回覆
6279 Like 77 Dislike
因為你對佢太好
講野唔夠毒
只要你把口臭少少 話返佢人生無成就
佢就會上哂心
男家幾有錢關你老母閪事咩,有呢啲老母真係直接搬出去斷絕關係好過啦。
另一半老豆老母都係咁
所以結婚都冇通知過佢地
不屑佢地嘅祝福
家庭問題一律搬走處理
有幾慘 咁撚小事
屌柒你老母 搬走 搞掂
你老母都係經驗之談, 係香港幾多人拍1-2次拖就結婚, 你都知你男友有樓, 根本大把女痴. 玩你幾年冇feel 咪飛起你, 諗野唔好太naive.
如果首期我有份出嘅話,佢問呢兩個問題就好正常
有無諗過父母都係作為人既存在,
如果呢個人係你人生中剩底負數,
佢存在既意義係咩?

關係唔好90%都怪落仔女度,
你好聲好氣同父母傾下啦,父母唔講道理就係時代做成,仔女講野harsh就要反省,
要人尊重父母前,有無諗過父母有無尊重過仔女
佢會話係你唔夠努力,大把人公屋做到醫生律師
我有比飯你食有屋你住仲唔夠咩
我老豆老母就係咁根本溝通唔到
樓主以後都係保持距離啦明知佢咁市儈,無啦啦見咩家長
根本你老母就係用心良苦,做晒醜人逼到你要搬。
咁搬嘅話條仔就一定會叫你同佢一齊住,唔比你租樓。
加速同居->結婚步伐
你以為佢做咁多年人都唔知有一層供緊嘅樓已經有錢過絕大部份嘅香港人咁天真吓嘛
樓豬老母真係偉大
真係可憐天下父母心
不過樓豬繼續誤會老母啦,我諗伯母都唔會想比你知個真相,唔想成為你嘅負擔,就恨恨咁掉低我,只要你有幸福好了
點睇都係佢老母嫌人唔夠有錢,想個女飛上枝頭變鳳凰,自己又有份 ,就最撚開心囉
搬啦等乜
我都好後悔做咗呢個決定
我係見佢態度正正常常,好似好想見咁
所以先話一齊食個飯
失策了 難為我男朋友
樓主老母行前五十步醜人佢黎做
試下假死
未經他人苦 莫勸他人善
唔好個個屋企人係溝通到,唔係你想表達佢哋會聽
世界係真係好多好仆街嘅父母
你可能想像唔到而咁樣講 代表你好幸福 有仆街父母其實係仲慘過冇父母
無錯。多啲代老母同男友道歉。最後未結婚前兩家唔好再見。否則你條仔比你原生家庭攪到唔想同你結婚你就total loss
唔搬就反擊
屌撚到佢無地自容
唔想嘈就搬
懷疑佢隱性癲婆,之後見佢正常返/好聲好氣氹你,你都要小心
佢想你好
但佢個世界觀 錢同資源就係一切
所以野都用外在嘅野去measure
細個就用分數 大個就用人工樓車

至於你嘅主觀感受
開唔開心
享唔享受
佢冇諗過 就算有諗過
佢嘅世界觀都係:係咁架啦 唔開心又點 都要搵食

中國人社會就係咁
好壓抑所有感情同感受
流露感情明明係人性
但中國人社會就覺得你軟弱

佢想你好嘅方向
係佢嘅方向
冇理過對方想唔想
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞