Leveraged ETF 討論區 (53)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
如果係賣左屋企層樓分兩球
重溫吓教主講嘅嘢:
1. 要有本,得一萬幾千不如買多本書算
2. 要夠膽,齋睇唔買講咩都嘥氣
3. 要有耐性,發達唔係一年半載既事
4. 要情緒穩定,輸唔起就唔好賭
5. 要有自知之明,唔好以為自己識預知未來
6. 對世界要有基本理解,買終丐股就死得
7. 要適可而止,孖展孖太大就算隻股票真係十年百倍,中間跌三成都夠你破產
其實不停溝, 溝埋佢decay左果d 位
之後升到多過三倍就賺返
買VOO好過
QQQ波動都已經好大
買LETF真係輸死人,賺少啲好過輸清光
繼續TQQQ 64
升就追.txt
也無豐乳也無情
你講得啱
兩三年
要嚟緊QQQ每年升20-30%
怕波動你咪short SQQQ/兩邊short
真係好撚抵死
之前吹到咁大嚇撚死班東亞病夫,宜家解封都冇人睬佢繼續唔出街

CNN: 喺北京病毒好似野火咁傳播,街上幾乎冇人,人群聚集喺醫院同藥房
https://lih.kg/3245894
懷疑教主一早已經唔係全倉
佢都輸兩球,全倉咪本身起碼揸住4-5球TQQQ
細個睇最尾果句,歸去兩個字已經夠絕
讀書再睇返全首詞,果種境界真係點先做到

果時仲覆咗教主一句
回首向來波幅市,decay,也無錢賺也無升
大家文學根底都咁好
畀我有咁多錢
可能玩SPY short put/short call做廢老算
SPY IV好低wo short遠少少都賺唔到d咩
會唔會short SPX好d?
見Out巴改嘢我又手痕
portfolio派共勉

莫聽財演鳩噏聲,何妨SH且徐行。
股債組合輕勝馬,誰怕?一再平衡任市熊。

陡峭加息傻散醒,panic,美帝龍市卻相迎。
回首向來paper hand,嘥氣,也無錢賺也無升。
個strike咁大會唔會好唔靈活?
咁多如果,如果屋企仲有大把樓可以分呢?
佢全家三兄弟, 一人分兩球
一個全倉TQQQ, 一個SOXL, 一個UPRO
其實幾球嘢有耐都未幫到你財自啦,點有資格做廢老
都近㗎喇
如果去到四球我就唔tqqq喇
4球 4% 得16萬咋
有一日豺狼鮑鮑想食左佢地三兄弟
佢嘴砲輕輕一吹 SOXL就收左皮
一個月ATM都有2%嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞