Leveraged ETF 討論區 (53)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
想指教係咪可以入 TMF 架喇?
Tesla換CEO
btw, 分享少少以前做補習嘅心得先。
以前自己做學生嗰陣,會覺得入到考場先諗題目點做係理所當然。
但係做過補習之後,發現入到考場先諗已經慢咗。因為每年啲題目都係重重覆覆,創新嘅題目只係佔好少部分。
所以對於叻嘅考生嚟講,佢地溫書嗰陣已經諗定見到邊啲題目就寫咩答案。入場考試嗰陣,睇完題目唔洗諗已經知道要寫咩答案就會滿分。

套用返買股票。之前Elon Musk訓Twitter嘅時候,佢已經唔多理Tesla業務,佢都提過想搵人接手Tesla CEO。
好啦,到今日宣佈任命新嘅CEO。如果你依一刻先諗應唔應該趁機買Tesla股票,咁我會認為就係心理準備不足。比較成熟嘅做法係知道Tesla想換CEO嗰陣就諗定入唔入、幾時入、入幾多、需要考慮啲咩。而唔係等真係換嗰陣先臨急臨忙諗入唔入好。
不過今次Tesla依單係咪fake news大家要留意吓
消息來源都只係大陸「品玩」,Tesla官方未證實
唔知會唔會同上次Facebook朱克伯格落台一樣都係假消息
曾傳播反封控資訊 Github疑正式遭中國屏蔽 分析:習決心封關鎖國
https://lih.kg/3238882

之前係覺得Elon係整完一輪野公司上哂軌道就會唔理轉玩其他野,本身有諗過長揸半倉tsla,但佢親中加埋之前賣PayPal 嘅前科,最尾都慢慢減持到清埋倉,最尾大升當然食唔哂,但tsla換唔換ceo都好,只係覺得佢嘅股票不宜長揸,兼顧太多野,一有咩消息就爆上爆落

rip
呢篇好唔AI好生成器feel
30Y無底
係咪注定要衰退
AI話今晚納指會升
你點問的

有創意
而家openai比人玩爛左 好慢
我與網頁版openAI既激情對話
因為太長, 想睇就展開加密啦
我有copy佢既簡中字問問題 勿見怪

Q: 咩係科技奇異點?
其實FED rate仲係預5里
落極應該有個譜
極度BULLISH?
Out巴不如每日更新同統計返命中率
好似仲有意義過TQQQ/SQQQ個表
問吓佢知唔知依家elon係咪已經完全唔理t車業務
專心搞twtr同ai
Tesla上咗軌道而家唔洗Elon Musk操心啦
個AI其實而家都唔關Elon Musk事,反而係Microsoft出錢出力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞