Xbox Series X/S 討論區 - CancelGamePass(32)

1001 回覆
13 Like 8 Dislike
HIFI RUSH真係值得一試
好有誠意同幾好玩 不過我成日唔啱timing
第一次玩拍子game 同真實玩樂器數拍子好唔同
會比啲visual影響咗
各位前輩, 黎緊小弟想轉會黎Xbox, 有小小問題想請教下,
想問下如果我冇PC, 只玩Console既, 係咪買$59果個就得?

"發行當天的 Xbox Game Studios 遊戲"
佢呢句野既意思即係新game都唔洗錢?
目前 Game Pass 推薦遊戲 (不分先後) @2023-01-30

A Plague Tale: Requiem
As Dusk Falls

Assassin's Creed: Odyssey
Assassin's Creed: Origin
Dead Cells
Deathloop
Disc Room
The Elder Scrolls V: Skyrim
Fallout 4
Forza Horizon 4/5
Gears Of War 4/5
Grounded
Halo Infinite
Hi-Fi Rush
High on Life
Hitman Trilogy
Hollow Knight
Immortals Fenyx Rising
Mass Effect Legendary Edition
Microsoft Flight Simulator
Midnight Fight Express
New Super Lucky's Tale
Ninja Gaiden 1/2/3
No Man's Sky
Octopath Traveler 歧路旅人
Opus 龍脈常歌
Ori and the Blind Forest 重點
Ori and the Will of the Wisps 重點

Outer Wilds
Outriders
Persona 5 Royale
PowerWash Simulator
Psychonauts 2
Sea of Thieves
Sniper Elite 5
Teenage Mutant Ninja Turles 忍者龜
Titanfall 2
Trek to Yomi
TUNIC
Two Point Campus
Vampire Survivors
Undertale
人中之龍極0
人中之龍極1
人中之龍極2
人中之龍7 光與闇的去向
勇者鬥惡龍®XI S 尋覓逝去的時光
勇者鬥惡龍 創世小玩家2
雙人成行
天外世界
百英雄傳: Rising
緋紅結繫
《漫威星際異攻隊》
《侏羅紀世界:進化 2》
買 3 年金會員 , 再上 GAME PASS ULTIMATE 就得
其他唔駛理

第一方 GAME 一定上 PASS 任你玩
三年金會員升xgpu仲平過就咁買console game pass
xgpu仲包埋ea play

總之xbox第一方整嘅遊戲,day one就會上game pass
跟#2 Q3做就得
除開每日少個$1
想問下各位,我舊年買咗xbox series S, 送咗6個月XGPU, 依家就完
上網睇咗$10大法,但見到話要係從未訂閱過嘅帳戶先可以用到,咁我送個6個月係咪都算係曾經訂閱過,要係microsoft開新帳號?
而又如果要開新帳號黎玩,咁我原本玩緊嘅game入邊啲角色資料係咪會冇晒要由頭打過?因為轉咗帳號黎登入?

問題有少少多,唔好意思

另外想問,po頭講嘅$349+$10大法,或$349+$79大法,係咪都要經2000 fun買?然後無論一次過由Gold升Ultimate 要轉1年/3年 都係一次性+$10/$79?
1. 唔係 , 仲有其他地方都有金會員 12 個月買
2. 係
即係如果我唔想冇晒game內角色資料 就最好用$349+$79大法,而咁亦都唔需要考慮係咪要一次過買3年?反正每年再續都係外加$79升級?

另外想問,如果唔係2000 fun買,應該去邊買會抵啲?
有冇game pass couch co op game推薦

玩左: it takes two, the way out, gears of war, ninja turtle

玩過唔岩玩: ascent, 7 days to die , as dust falls
dusk
每年續咪 349+79
三年咪 349*3+79
俾幾錢自己決定到啦

其他地方你要自己搵下
rubber bandits 啱唔啱玩
官網咪349
2千分咪329

要其他再平就自己搵

10蚊定79蚊到時你升級果時就知
Minecraft Dungeon,
Human fall flat,
Gang beast,
Spelunky2 (極難玩)
Thank you
Thanks
https://www.famitsu.com/news/202301/31291037.html

2023年1月31日、日本マイクロソフトは、Xbox Series X|SおよびXbox Series Sの本体参考価格を改訂することを発表した。Xbox Series Xは、従来までの参考価格54978円[税込]が59978 円[税込]に、Xbox Series Sは、32278円[税込]が37978 円[税込]にと、それぞれ5000円ずつ値上げすることになる。

XBOX X/S
2/17 日開始 加價 5000YEN
如獲至寶準備好了
香港係咪冇得賣Xbox series X 嘅實體game ?
DOWNLOAD 先會用到盡 QUICK RESUME
Hi fi Rush 尋晚玩咗第一關,真係幾驚喜
極端好評 , 一定有過人之處
其實係咪冇?

想買咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞