Xbox Series X/S 討論區 - CancelGamePass(32)

1001 回覆
13 Like 8 Dislike
想問下如果啱啱unsubscribe左pc game pass(要到1月15先到期),今日入手xsx想用live gold升ultimate。我係咪要等1月15先好入個live gold再升ultimate?
今日欠違開隻forza horizon 5, 一開竟然講普通話想問點較番做英文語音
你打爆PC game pass 再upgrade ultimate 都得 價錢應該同gold一樣
我啱啱買左live gold 咁我咪即係要等到pc完咗先入live gold
PS5 DualSense Edge手把續航力差!索尼建議:「有線遊玩延長時間」
https://tw.yahoo.com/trendr/yahoo__374/dualsense-edge-022934358.html

拎住隻Xbox掣 真係百般滋味
唔洗 可以即入
升級ultimate嗰一下會幫你cancel曬所有低級過ultimate嘅subs
當放棄最後呢個月嘅PC game pass
啱啱試玩pc gamepass p5r,想用switch pro controller 但係一入game 就自動亂㩒制,我試過steam 又冇問題
XGP相容性問題
最簡單 用返xbox掣
如果一定要用pro掣 就上網搵啲第三方solutions
oh thanks
最初好憎佢冇內置電,後尾先知係好嘢
唔要電 長插線都得
我用gp AAA+四粒裝叉電池
金會員轉pc gamepass 日數唔係會少咗咩?
pc game pass
console game pass
live gold
3款係唔同嘅subscription
唔可以互轉 理論上你可以同時sub曬3款

ultimate就包曬呢3款有嘅嘢
是但一款都可以升做ultimate
升咗ultimate再入低級subs就會折現做ultimate日數
一係焗轉哂英文
我都唔係好set到英語中字
DLC有新成就?
語言轉英文就得 限死咗
買X啦,包你唔會後悔,係怕D GAME多到你唔知點玩好
我部PS5都封塵中
如果屋企部腦有3070ti 本身已join左3年game pass
同有Xbox X手制 係咪冇乜必要買Xbox x
而家爭扎緊
唔係
2k 電腦版好似仲係current gen
電腦嘢要隔一兩年俾錢upgrades ,加加埋埋貴過晒買晒XSX同PS5(碟ver)

得張食炒RTX 4090而部腦舊舊哋玩AAA+ games都係好lag

大包圍買晒XSX同PS5(我就冇買PS5,唔想買完PS5又冇啱嘅games玩)冇煩惱
一向最大煩惱都係想玩既game太多
但時間太少
我本身已經有ps5 同 oled switch
Xbox 同 ps 個pass 都join 唒最高個plan
所以就係唸緊Xbox 同pc 會唔會overlap
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞