A0 女揮手區

1001 回覆
30 Like 125 Dislike
依個年代係咪冇晒以前自然相識,慢慢發展既關係?
係咪因為通訊易左,積極既人更積極,被動既人顯得更被動?
定係本身就冇

我自己覺得男仔唔做嘢一定食長齋

其實係街抄牌work唔work?
即係望下有冇啲女仔有眼神接觸而ff有好感個啲
啲女仔又會覺得做個fd都好,未必比你就受溝 咁點搞?真係用做fd心態?

抄到又點 你唔識講野仲衰
通常一開波都話做fd架啦
唔通一黎就話我想溝你咩
A0 仔訓路着留個言
中學男校,大學有過兩個crush,不過一發現自己對佢有好感就驚,驚唔識同佢相處,驚自己未ready拍拖,最後唔敢追人
其實男女都一樣,做主動果個都係會驚

冇錯 總有一方要踏出一步做主動
被動個方如果唔比feedback
真係會令人好淆
唔敢再做任何野
特別係對A0既人嚟講
定係本身就冇

因為女仔就算明對人有意思都唔郁等人溝
人地黎溝你又吊高黎賣
最後要我地男仔極主動
主動少少又狗公

四句都同感
A0 仔訓路着留個言
中學男校,大學有過兩個crush,不過一發現自己對佢有好感就驚,驚唔識同佢相處,驚自己未ready拍拖,最後唔敢追人

真係會令人好淆
唔敢再做任何野
特別係對A0既人嚟講

就正如我留左tg你都唔俾feedback 我
大家好
A0男可以入來傾下計嗎?

Hello

絲打多多指敎
之前一直係CD-ROM,因為見到呢個POST所以註冊

多謝巴打支持 受寵若驚

A0夜貓

屌訓唔著
巴打你都係

我不嬲都係夜貓黎

人愈大,愈夜訓,
11pm會有d眼訓,但捱過左就完全無睡意

女人唔瞓好易殘
仲好似會影響發育
但真係瞓唔著
定係本身就冇

因為女仔就算明對人有意思都唔郁等人溝
人地黎溝你又吊高黎賣
最後要我地男仔極主動
主動少少又狗公

四句都同感

我覺得自己想要一定要自己爭取嘅
就算人地喂到落你口 你都要掹大口先得架
做主動唔洗死嘅 最多柒姐
樓主係咪有機會你情況同我一樣
鐘意你既 你唔鐘意
你唔鐘意既 鐘意你
冇咩想拍拖欲望,除左大時大節想搵個人陪下過
一個人 有朋友 有興趣 有生活 過得唔錯
一直都單身 所以習慣單身
反而會驚驚地拍拖

直到你身邊朋友問你感情狀況,佢地替你心急
你先會開始心急

唉...

6. 不求回應的浪漫傾向(Lithromantic)

根據 http://asexuality.org ,這一種浪漫傾向的人會對人產生浪漫之愛,但不需要對方回應。該網站還提到:「他們甚至會排斥對方回應浪漫情感。」

A0女真係好怕事

a0 女表示
同男仔做唔太熟既fd/同學都ok
但拍拖就有d驚

係咪對男仔有好感就唔知點相處咁

有好感 = 中意?
呢個問題都可以諗好耐
諗諗下就淡左感覺
然後又覺得做普通同學就算,唔洗煩

有無d好強烈感覺架
好難淡個種

而家呢個男仔兩個幾月冇見
但我竟然未忘記到佢
可能再耐d就會

巴打同佢有機會見
有冇諗住去馬?

會唔會係放置play緊你
A0 仔訓路着留個言

真係會令人好淆
唔敢再做任何野
特別係對A0既人嚟講

最怕冇feedback
鍾唔鍾意都出句聲丫
定係本身就冇

啲女仔又會覺得做個fd都好,未必比你就受溝 咁點搞?真係用做fd心態?

唔通一黎就話我想溝你咩

咁a0圈細既仔可以做到啲咩
其實可以傾咩話題 如果本身圈子唔同

Btw我個廿年fd都係女校
準備入幼教
真係唔知點幫佢好

佢咁多樣野加埋真係難搞d

已經成日介紹男仔俾佢識
但佢又嫌三嫌四
佢又唔係唔想拍拖
佢係想搵個好完美嘅男仔
然後一擊直落結婚生仔

其實做介紹人都幾煩
好就話姐,唔好分分鐘俾兩個人怨你靠害

鬼叫識左佢廿年咩
但真心佢外貌係正常兼瘦嘅

呢d人要求性格定靚仔有錢多d

有錢嘅靚仔

仲高要求好多
係我眼中呢類型男仔唔係絕左種
而係從來冇出現過
定係本身就冇

因為好多女唔會做主動

絲打多多指敎

多謝巴打支持 受寵若驚

A0夜貓

屌訓唔著
巴打你都係

我不嬲都係夜貓黎

人愈大,愈夜訓,

女人唔瞓好易殘
仲好似會影響發育
但真係瞓唔著

年輕有本錢
過多幾年就唔得架啦
A0 仔訓路着留個言

真係會令人好淆
唔敢再做任何野
特別係對A0既人嚟講

最怕冇feedback
鍾唔鍾意都出句聲丫

樓主係咪有機會你情況同我一樣
鐘意你既 你唔鐘意
你唔鐘意既 鐘意你
冇咩想拍拖欲望,除左大時大節想搵個人陪下過
一個人 有朋友 有興趣 有生活 過得唔錯
一直都單身 所以習慣單身
反而會驚驚地拍拖

直到你身邊朋友問你感情狀況,佢地替你心急
你先會開始心急

唉...

6. 不求回應的浪漫傾向(Lithromantic)

根據 http://asexuality.org ,這一種浪漫傾向的人會對人產生浪漫之愛,但不需要對方回應。該網站還提到:「他們甚至會排斥對方回應浪漫情感。」

A0女真係好怕事

a0 女表示
同男仔做唔太熟既fd/同學都ok
但拍拖就有d驚

係咪對男仔有好感就唔知點相處咁

有好感 = 中意?
呢個問題都可以諗好耐
諗諗下就淡左感覺
然後又覺得做普通同學就算,唔洗煩

有無d好強烈感覺架
好難淡個種

而家呢個男仔兩個幾月冇見
但我竟然未忘記到佢
可能再耐d就會

巴打同佢有機會見
有冇諗住去馬?

會唔會係放置play緊你

定係本身就冇

唔通一黎就話我想溝你咩

咁a0圈細既仔可以做到啲咩
其實可以傾咩話題 如果本身圈子唔同

入佢個圈子
但唔好入錯朋友圈
中學女校,大學文科
準備a0 grad
之前傻下傻下去左搵睇相佬問姻緣
佢話唔會有拖拍,嫁唔出
我唔想a0死

其實女校真係好多寶
但好可惜佢地唔識點同男仔相處
中學時代又成班女ff第時個男朋友係幾咁白馬王子
但現實有幾多人真係王子 就算有
你係公主咩?公主病就有
我嗰個廿年女仔fd就係咁

我咪女校喔 u仲要係幼教

正喎

準備入幼教
真係唔知點幫佢好

已經成日介紹男仔俾佢識
但佢又嫌三嫌四
佢又唔係唔想拍拖
佢係想搵個好完美嘅男仔
然後一擊直落結婚生仔

其實做介紹人都幾煩

之前試過
而家同女方fd都做唔成
扯皮條真係不了

絲打多多指敎

多謝巴打支持 受寵若驚

A0夜貓

屌訓唔著
巴打你都係

我不嬲都係夜貓黎

人愈大,愈夜訓,

女人唔瞓好易殘
仲好似會影響發育
但真係瞓唔著

年輕有本錢
過多幾年就唔得架啦

眼瞓起上來撐都撐唔住
定係本身就冇

因為好多女唔會做主動

但會比咩signal

通常都係俾位你入
例如你話有套戲想睇 佢話我都想睇之類
唔會抗拒你約佢之類
不過首先你要開口約囉

我咪女校喔 u仲要係幼教

正喎

準備入幼教
真係唔知點幫佢好

已經成日介紹男仔俾佢識
但佢又嫌三嫌四
佢又唔係唔想拍拖
佢係想搵個好完美嘅男仔
然後一擊直落結婚生仔

其實做介紹人都幾煩

鬼叫識左佢廿年咩
但真心佢外貌係正常兼瘦嘅

呢d人要求性格定靚仔有錢多d

有錢嘅靚仔

笑左
定係本身就冇

因為好多女唔會做主動

其實我覺得女做主動最好 係主動比第一次signal人
因為男追女 女真係唔多唔少都驚人地另有目的
女追男會唔會少啲利益衝突 男追女 女唔鐘意有機會覺得冒犯話人狗公 女追就唔會
A0 仔訓路着留個言

真係會令人好淆
唔敢再做任何野
特別係對A0既人嚟講

就正如我留左tg你都唔俾feedback 我

我淆呀
一直比屌你

呢d 咪A0問題囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞