A0 女揮手區

1001 回覆
30 Like 125 Dislike
好老實講
我唔係好明點解要對男仔咁有戒心
有冇諗過係expectation management出事呢
眼角高->搵唔到白馬王子->個人再摺d->認為自己係顏如玉->眼角再高d
根本成個loop黎,同埋所謂眼角高姐係指d咩
樣/高度/家底/內在
乜柒都唔講撚知點幫你姐
最重要得一句
[順住感覺做人啦

我覺得有部份女性去到某個歲數 就會開始理性諗嘢
諗自身現實 男方有冇錢 收入高唔高 之後生活
而導致佢地好理性有結果 就係唔拍拖

同意
但好明顯呢種女仔人生冇大志冇目標

其實男仔冇錢唔緊要
最緊要人窮志不窮
上進心就ok

呢個term呢 其實就好敏感的
你點定義

知道自己長處
定立工作目標 e.g.幾歲前要做到咩位,收入幾多
會計劃將來
小妹愚見,不喜勿插

但係如果做唔到呢
有個目標但唔代表一定做到架ma

咁set 個可行d既目標
可能講緊一年要加幾多人工
如果達唔到心目中既水平就搵過第份轉工
做唔到都冇所謂既
當係set個目標挑戰下自己
咁巴打你對上進心呢樣野又點睇

你出左黎做野未

人地一開始講到明讀緊u
其實我家姐做左6年野,先得25xxx

已經算幾唔錯啦其實

但佢對佢條仔有段時間俾太大壓力
搞到佢條仔有抑鬱

讀完PhD做post-doc而家都無佢家姐個位呀

post-doc 原來得咁既人工架
以為搵好多
唔主動真係死罪
樓主一定好撚樣衰

唔會啦 暗瘡肥婆都有仔
同性格關係大d
樓主係咪有機會你情況同我一樣
鐘意你既 你唔鐘意
你唔鐘意既 鐘意你
冇咩想拍拖欲望,除左大時大節想搵個人陪下過
一個人 有朋友 有興趣 有生活 過得唔錯
一直都單身 所以習慣單身
反而會驚驚地拍拖

直到你身邊朋友問你感情狀況,佢地替你心急
你先會開始心急

唉...

同上呀 同埋通常啱feel果d都有女

令你覺得岩feel既男仔通常係點樣

會唔會有個問題係
你岩feel=人地都岩feel=一早有女

應該係話佢對我feel果陣 我未對佢有feel 果陣識左個幾月

咁個時佢有冇追過絲打你

我係返工果陣識佢 返左二三日之後 咁啱24號果日收夜 我地收工食m記 食到兩點幾三點先各自返屋企 佢都幾nice 我地本身揾唔到地方食 後尾吹住風咁食 佢仲話驚我凍親咁囉
好老實講
有冇諗過係expectation management出事呢
眼角高->搵唔到白馬王子->個人再摺d->認為自己係顏如玉->眼角再高d
樣/高度/家底/內在
乜柒都唔講撚知點幫你姐
最重要得一句
[順住感覺做人啦

同意

其實男仔冇錢唔緊要
最緊要人窮志不窮
上進心就ok

你點定義

知道自己長處
會計劃將來
小妹愚見,不喜勿插

但係如果做唔到呢

做唔到都冇所謂既

你出左黎做野未

純粹個人諗法,sor for 1999

有d講得太易feel
可能大日就會明白
除非你的另一半係專業人士

我係9upper sor

老老實實
我都幾驚第時做會計會冇時間陪女朋友
朝10晚4半,放工直接番屋企訓,星期六/日留係屋企hea,同埋平時番工都唔會留意邊度有野玩/有野食

仲有會計師考試多到喊,合格率得幾成
樓主無視左我個tg

冇tg喔親
好老實講
樣/高度/家底/內在
乜柒都唔講撚知點幫你姐
最重要得一句
[順住感覺做人啦

同意

其實男仔冇錢唔緊要
最緊要人窮志不窮
上進心就ok

你點定義

知道自己長處
會計劃將來
小妹愚見,不喜勿插

但係如果做唔到呢

做唔到都冇所謂既

你出左黎做野未

人地一開始講到明讀緊u
其實我家姐做左6年野,先得25xxx

已經算幾唔錯啦其實

但佢對佢條仔有段時間俾太大壓力
搞到佢條仔有抑鬱

讀完PhD做post-doc而家都無佢家姐個位呀

post-doc 原來得咁既人工架
以為搵好多

未講完呀 學術界你唔係做prof有教席 唔會點加架人工
搵食艱難呀
樓主一定好撚樣衰

唔會啦 暗瘡肥婆都有仔
同性格關係大d

同埋相由心生架 性格好人都靚d
鐘意你既 你唔鐘意
你唔鐘意既 鐘意你
反而會驚驚地拍拖

你先會開始心急

唉...

一般女仔幾多歲開始急
緣份依樣野真係好難夾

我22呀 其實我唔急 只不過身邊d女仔fd都有仔 識過男仔fd 但係佢有女就開始疏遠 我都唔知佢想點 我都明佢係要避下 但係唔洗擺到明fd zone架 出左pool就唔洗識其frd咩 我唔明d仔係度諗咩

可能係佢gf要佢疏遠

可能係啦 等緊佢下年返香港陪我飲酒

正常我依家有女都自覺唔同咁多女仔朋友聯絡
除非好熟好熟個隻

我好易就同人玩得埋 所以有時會有女仔唔鐘意我
身邊d 女仔fd全部勁乖 幾個都a0
質素一定唔算特別好 但又唔會係差到無人要
性格問題多
唔好話友誼波 想抽下水都好難 (好似離左題)

利申 u grad好幾年了
唔主動真係死罪

女仔適當地做少少主動係好事

問下人有無興趣睇邊套戲咁
睇得就好自然食埋飯啦
鐘意你既 你唔鐘意
你唔鐘意既 鐘意你
反而會驚驚地拍拖

你先會開始心急

唉...

會唔會有個問題係

應該係話佢對我feel果陣 我未對佢有feel 果陣識左個幾月

咁個時佢有冇追過絲打你

我係返工果陣識佢 返左二三日之後 咁啱24號果日收夜 我地收工食m記 食到兩點幾三點先各自返屋企 佢都幾nice 我地本身揾唔到地方食 後尾吹住風咁食 佢仲話驚我凍親咁囉

好似幾浪漫
之後冇繼續發展咩
樓主一定好撚樣衰

唔會啦 暗瘡肥婆都有仔
同性格關係大d

同埋相由心生架 性格好人都靚d

咁靚女但份人港女格呢
利申:見唔少
鐘意你既 你唔鐘意
你唔鐘意既 鐘意你
反而會驚驚地拍拖

你先會開始心急

唉...

一般女仔幾多歲開始急
緣份依樣野真係好難夾

我22呀 其實我唔急 只不過身邊d女仔fd都有仔 識過男仔fd 但係佢有女就開始疏遠 我都唔知佢想點 我都明佢係要避下 但係唔洗擺到明fd zone架 出左pool就唔洗識其frd咩 我唔明d仔係度諗咩

可能係佢gf要佢疏遠

可能係啦 等緊佢下年返香港陪我飲酒

正常我依家有女都自覺唔同咁多女仔朋友聯絡
除非好熟好熟個隻

我好易就同人玩得埋 所以有時會有女仔唔鐘意我

咩道理嚟
自己同異性做唔到fd就妒忌
好老實講
樣/高度/家底/內在
乜柒都唔講撚知點幫你姐
最重要得一句
[順住感覺做人啦

靚仔又覺得冇本心
主動又覺得人狗公
被動又覺得踢極唔郁+女仔冇理由主動
毒撚唔洗講啦

主動好呀 我都想有人對我主動
毒撚冇咁多女仔fd 更有安全感

其實最好定幾個條件出黎揀人
無定義既話搵唔到岩既人
問下自己想要啲乜
而且你揀人人揀你
睇返自己條件定
身邊d 女仔fd全部勁乖 幾個都a0
質素一定唔算特別好 但又唔會係差到無人要
性格問題多
唔好話友誼波 想抽下水都好難 (好似離左題)

利申 u grad好幾年了

點解佢地會咁
巴打有冇高見
好老實講
樣/高度/家底/內在
乜柒都唔講撚知點幫你姐
最重要得一句
[順住感覺做人啦

同意

其實男仔冇錢唔緊要
最緊要人窮志不窮
有上進心就ok

咩叫上進心
個個人定義唔同
唔好人講你又講
唔主動真係死罪

女仔適當地做少少主動係好事

問下人有無興趣睇邊套戲咁
睇得就好自然食埋飯啦

唔熟無啦啦咁做會唔會好怪
覺得會比人reject
好老實講
樣/高度/家底/內在
乜柒都唔講撚知點幫你姐
最重要得一句
[順住感覺做人啦

同意

其實男仔冇錢唔緊要
最緊要人窮志不窮
有上進心就ok

咩叫上進心
個個人定義唔同
唔好人講你又講

sor for 1999
絲打你既定義係咩

會唔會有個問題係

咁個時佢有冇追過絲打你

好似幾浪漫
之後冇繼續發展咩

佢果陣鐘意另一個女仔架 我都有份幫佢約果個女仔 三人行咁睇戲食飯 不過個女仔一直冇feel 個男仔之後都去外國啦
讀緊u都出唔到pool
由細到大都冇人追
有暗戀下人既 不過唔多主動
最多主動text 幾次就冇下文
朋友話我樣同身材都okay
不過份人被動 少異性fd
見到啱feel 既仔仔仲會怕醜唔出聲
準備A0 grad

樣同身材ok都無人追?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞