[2022/23 #72]連登巴膠怒屌屎水38 42霸王硬上弓暨恥笑955生意好專區

1001 回覆
2 Like 8 Dislike
281A 都係
九龍站到尖沙咀
油尖旺至九龍塘
研究之前已經做緊,施政報告攞咗啲結果出嚟。同北部都會策略之間點銜接就唔知。

會唔會又係VS4306
你解錯咗佢個名。2010年代中嘅香港2030+係相對上批做到2030,呢份做到2046同之後。
有啲係但有啲應該唔係
又或者有啲項目根本個概念未成熟到拎出嚟

尖鼻咀下白泥捷運嗰啲
我說服唔到自己佢係一個有系統
經過認真審視覺得可行嘅建議
紅土果邊黎既線
去唔倒碼頭係抵比人屌

之後死都要upgrade 碼頭上車既客咪正仆街
睇你前面啲link 下個月應該開估交椅洲先?
又係1A又係厹真係好撚悶
噉佢係策略研究,未到詳細可行階段。呢條喺流浮山係廈村北嘅擴展,本身洪水橋區內連接系統吹過輕型捷運。白泥都係當新發展區,可能好似十四鄉噉,但地就真係少,除非縮咗操炮區;否則旅遊因素可能大啲,加上閂堆填區打通返稔灣路駁龍鼓灘。
唔知改善稔灣路夠唔夠,不過講誇張以前仲有後海灣海岸路連接深西公路同伶汀洋大橋,
美麗新香港啲名全部1999 一份就叫2030+ 一份叫跨越2030 究竟2030係有咩魔力

機場2030規劃大綱起碼好明顯係for 2030 又+又跨越係考試要 variety of vocabulary?
因為上一份係香港2030,之前已經有港口2020同機場2020。如果公平啲睇,以前啲策略淨係標出版年份一樣唔知佢睇到幾時。
呢份簡稱一樣叫2030+鐵路及主要道路研究,香港2030+全名都有跨越2030。香港2030嘅再上一份係全港發展策略檢討,呢個分法80年代先開始,所以冇咁多例子。
將油隧
咁收回澳景路擴建好過。
起條新路又係駁去油塘藍田啲位
結果嗰度繼續係single point of failure
仲未計遲下安達臣發展又多批人
結果行邊條路都係繼續塞
咁可以擴建東隧
睇幅圖好似諗住喺油塘道盡頭個山坡出 又係駁落東隧同T2
一樣可以起埋。澳景路又斜又彎唔係擴闊解決到,拉直成本可能不如起第條新路。再者要喺碧雲道駁山下。
佢就係要應付山上同佛堂澳,而家將隧同寶琳路都係駁同一條將軍澳道。另一方面將軍澳交匯處P2同跨灣路都係得單線,出入容量可能細過環保大道。未計交織距離短。
本來啟田道迴旋處而家淨係改十字路口,如果佢起返鯉魚門道下通道都好。
呢個提議唔錯 叫佢地坐下V6X個支架櫈先放落車到俾客坐 都幾肯定呢張垃圾一定第1個俾人foul
起多條新路駁落舊路入口
建議連厹辦公室行距都改埋,淨係夠打字同側身攝出攝入就夠,連轉身都唔好呀
又有得一決雌雄 究竟尚德去佐敦應該寶順路迴旋轉右去將隧觀繞九展入T2快 轉左P2路將藍快 定直行將油快呢
佢對其他模式係有著數,起碼巴士路線嘅可能靈活咗,沿路有得停站,站位方便過將藍轉車站,目的地多咗。可以求政府中途起條短嘅行人及單車隧道,易過、又多配套過獅隧。
比較歷史嘅話,佢補上咗將藍路,完全噉專門取代晒西岸公路。相對鯉魚門道出入口,直線繞過晒海岸線、三家村、鯉魚門邨、油塘邨,即係距離同環境有優勢。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞