[2022/23 #72]連登巴膠怒屌屎水38 42霸王硬上弓暨恥笑955生意好專區

1001 回覆
2 Like 8 Dislike
往皇后山
更正 啲人全部等下架有位坐既118
港共唔補貼巴士公司 減班都係大勢所趨 密車吸客應該好難會再見到

近10年營運成本上升 客量又跌 巴士公司當巴士係盤生意咪睇數做人 就算係58M呢類金蛋班次都疏左好多
喺眾安街見到有紅頂拉客
10蚊去上水又幾抵搭
272x班次都唔係密 繁時20 非繁30
同埋條線似係鳩巴計錯數 以為大埔客會照坐 點知新舊區都無客變載空線
就算全車坐滿先收190蚊 蝕住做
78A 求撚其一班都企幾隻魚
仲要位位 5.6

鳩巴通常區內線都比綠屌打到落花流水
今次叫贏到503
咪又係駁鐵

大家都係去黨鐵站, 去上水你上到503 同搭78A去粉嶺差唔多時間
去都經點解返唔經?
5.6 vs 7.9 出城火車魚好難唔坐78A

區內線64k係林錦都算贏到小巴 反而汀角路鳩巴自我放棄
仲要多數人搭火車都係南下
搭去上水轉鐵做咩
118P 下繁 cut 到落 20 都唔過份
早兩三日五點幾諗住搭 118P 點知送車尾
唯有上後面架 118
我自己見架 P 車都未坐滿
唔係貪佢有位坐真係唔想追佢車
而後面架 118 最後要企十幾個走人
最後都係慢 P 車 2 分鐘左右到柴東
而家又冇得北上
似轉44系/261/276系多
39M都好似贏小巴
A47X
有心伏你大巴既話屌巴一定贏

沙公以前都係小巴殺曬78k/79k/278k,皇后山只係老運放大巴一條生路

64k開得密多得跨區客支持

汀角路keep住大中廣福算啦,去火車站點都唔夠屌巴快
建議79x改為四進四出
點行?
求指教 唔熟屌巴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞