[2022/23 #72]連登巴膠怒屌屎水38 42霸王硬上弓暨恥笑955生意好專區

1001 回覆
2 Like 8 Dislike
東九係厹自己特登頹做啫,例如老龍沿線幾乎放哂比長途線做(雖然咁多長途線加埋係接緊唔駛等車)
東行好多人已經放棄等車,反正價錢都只係差一個幾毫,但西行就好難好似東行咁見車就上

東九除咗1A同3D外可以話冇條流水做得正常
應該78B改經祥華,加經華明圈,加祥華至皇后山雙向分段及華明往彩園分段$4.6。平日上繁抽2班往彩園跟原走線,273A風采中學特cut剩上繁單向華明往彩園,978彩園往華明分段減至$4.6,平日放學往華明加經風采中學並加到7-8分鐘,加開0540-1000往華明7-10分鐘一班。
69C沒客係因為需求細+巴士線之間競爭。
69C/967只有拉去洪北先夠客
17都唔錯。但3D/17可以抽特班飛九龍灣。
西行 黃大仙班魚根本見車就上
101X下繁往港島一向表列1755一班
但暗盤係開1745 1800兩架 冇收到車嘅話

後面1815果架屎水嚟
荔枝角站附近較多食肆同戲院先帶動到晚市堂食散場最多人時段,
但過左10點半後人流就明顥減少,
相比起270A過左10點半, 特別係平日星期五/六,
油尖客量仍然好高, 班次維持到10-12分一班,
昨晚茖車後影左3班270A/1班270B,
下一班270B 2220係奧運站開, 出12.8 E6X唔駛企人

相反270A班次比270B密一倍,
3班車有2班11米企到近門口位, 第3班先出12.8 V6X, 加上同第2班拉近到相差3分鐘先唔駛企人

第1班

第2班

第3班

屎水如果有留意270A晚上回程往上水方向咁多客, 一定會聯同政黨施壓要開79X分支79P係尖沙咀-油麻地插旗
3D都係仆街,下繁長期班次不足,成日玩到創紀就頂閘
天華路兩架都咁慢
有269C搭唔使就時間搭69C
天澤嗰堆又有得揀265M轉
呢個客量唔意外
唯巴做得好!!

建69C 改交唯巴, 改名做64
九龍段改經西九龍走廊, 加士居道天橋, 東九龍走廊 啟德隧道 觀塘碼頭再跟78X 行
屎水: 我地試行緊2200 尾車
三八線嗰段就多餘
要快就265M 轉返268C 269C
要有位坐就269C

跟276B 咁行咪算
X42C上繁東行可以連續幾班頂閘/坐滿12.8但係入青衣嘅客量真係慘不忍睹搭過幾次西行頭班車,得小巴客量,唔止半載空
龍運嚟講
快嘅真係好快 碌就真係好碌

行青馬果啲就飛車咁快
行屯赤果啲就有咁碌得咁碌

屯赤上到T1 7樓中間咁大段公路
碌到50都冇
拆返散掛

全部焦坑開
或者行大埔舊路入優景里
揸得快會cut 時掛
17囉 都算係咁
狗公係出名仆街唔做平線
所以短途全部都係比屌巴佬打到落花流水

狗公應該改名做九蚊以上巴士公司
269C加兜天北好過。
早2日先講78A 係例外, 收到勁多負皮

暫時九蚊巴士贏到屌巴
78A, 64K (呢個似係屌巴自己放棄多啲), 288?

九蚊巴士輸既例子多到數唔到

不過大巴做短途其實輸係正常, 你要煲到60條魚都可能要15-20一班
人地19座屌巴幾分鐘一班點同人玩呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞