[2022/23 #72]連登巴膠怒屌屎水38 42霸王硬上弓暨恥笑955生意好專區

1001 回覆
2 Like 8 Dislike
天水圍應該有限數
屯門就真係吸到啦

不過都係嗰句
膘係遲來的正義
一間有一間無有對比之下
礙眼囉
即刻係做唔到,因為八仔只可以記到最近10樣transaction 要後台再process
某日屎水PR怒氣沖沖衝入Simon間房
PR: 屌你條死光頭佬玩鳩我,真係夠膽死將38同42合併,平時幫你頂咁多,今次真係搵唔到藉口幫你頂38同42合併真係唔合理
Simon: 冇計啦,要拎車去粉嶺同屯門呀,嚟緊將軍澳又要開新線前排嗰邊又抽咗十幾部車過去,咁唯有要係港島呢邊填返啲車,而38同42你睇吓條線基本上一樣,合併佢哋好合理
PR: 你合併都唔洗村村通,飛橋都得呀。同埋38同42本身都好多人坐,出面好多死巴膠狗粉睇死你下繁唔夠載又笑鳩你唔夠膽post時間表
Simon: 年輕人你太年輕了,睇嘢睇長遠啲,遲啲華富邨重建仲邊有咁多客,唔靠黃竹坑填返邊會夠客下個禮拜我會諗辦法調晒啲車去38到務求38每班都坐唔滿入隧道,咁到時仲邊有人話我錯時間表我哋當然唔可以咁快出,時間表開得疏啲人就有嘢講,私下加密又比人話我哋造數,時間表開得密我哋又好難變返疏,收車又比人投訴,所以最好等返一兩個月調節吓先再出,廢事好似隔離跟表列唔夠載,開加班車又比人舉報唔太好。
PR: 今次38同42比你頂到,阿生你之後又有96喎,之前20A同78X已經幫你頂咗好多,再頂埋96我就爆煲啦
Simon: 嚟緊公司就諗住加價一成,我依家就同公司爭取加夠兩成,多咗嗰一成就你既,咁大家開心
PR: 好呀 咁我繼續出去開post
erm...想問新巴同城巴依家已經可以共用車隊?

你係作都作790 795啦
啱啱先有條屎粉話十送一係叫屎去死
最怕 on99 企喺八鄉路, 行唔到過去, 等車又20分鐘+
上下繁唔靠石門沙田醫院真係死得仲快
新巴呢邊減十部車
城巴加十部條數都係一樣
不過前排793同795X都用咗十幾部車
新巴呢邊都要填返數
所以79X未有得加班住
如果富蝶富亨富善新興直出絆就唔同玩法 塞少過大中同廣福道 慳返啲時間
唔靠大中同廣福道真係夠客
一致伏鳩全城
已經好鬆手當佢只係加到$27
即係10%都無,都可以肯定加呢轉969肯定過
咁急撲出嚟柒

上次入12%咪批足12%
加完一個反手即刻入多次紙啦
加唔足?我真係返去笑下

btw 厹係入一成
就算佢加足,其實佢上次月票都無加
你不如自己計下搭足一個月兩巴價錢差幾遠先
堆96X係未減班,但已經有吉位過海
朝早27A搭得過係因為實際上會喺污水廠過橋去石門先,再跟284 86K嗰啲行返沙燕橋過市中心
Simon: 我夠膽講下個禮拜已經冇人話我合併38同42係錯
上次793同795X都大把人鬧我
依家就個個都話我英明
所以喺少競爭時養成班客嘅乘車習慣係幾咁重要
不過呢間巴士公司似乎冇乜呢個傾向去做
要揾74C全部改經頌雅路富蝶亨善總站那打素
795X就咁睇有排都未回到本 笑死

係793還好
78A有做
只可惜兩條入絆石新線

化油係太和出,將埔96就汀角路全段-南運路-運頭塘出

無條快,早上返工朋友繼續捱74c
白石白石角

白石喺吐露港對面呀近住烏溪沙嗰頭
sor懶,我係講白石角
年輕人睇嘢要長遠啲
今日賺唔到唔代表他日賺唔到
最緊要做好口碑自然就會好生意
絕對支持旺角來回美孚段, 真係幾爽, 夠人少
白石巴士都係做唔住
除咗X89D同980X好生意之外其餘都搭鐵多
988應該有d料?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞