[PS5/PS4] God of War Ragnarök 集中討論區 3

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
講多小小聽下
Freya同龜頭先係一對,龍如狭山薫咁
人魚拎戰神d血整槍個陣,出左向上箭咀,依個有咩意思????
請問燻燒餘燼係邊攞????
佢自己都估唔到有畫中畫
好似係解勝利、戰士
已贏女武神 cls, 啲紅圈攻擊快到癲有勁多次都係死係從天而降果招踩
For Asgard x3

反而佢啲遠攻好易搞,用返相應既箭就好易破解
唔係,奧丁有眼帶的,呢個應該係巨人嚟
最重要係龜頭個identity
點逃避都冇用走唔甩
仲要係用spear ,付合番Sparta人身份
第一樣學嘅就係用槍
不過為師最勁係用雙刀
恭喜
我死得最多係初頭佢d霸體,符文攻擊carnival可以完全無視,N格黃紅圈乜都有都算,一開始係頭頂射彩虹都夠膽死,成個畫面花呢碌根本睇唔到
佢果招衝埋嚟打你都幾難避,唔知點解就算唔係紅圈嗰下都好易中
但之後發現我裝咗迴避徽章護身符就易咗避到

之後我嘅策略都係瘋狂埋身,盡量唔俾佢出個招,同埋主要用國度轉移,啲武器用晒九界柄,用完古石子彈時間慢一輪瘋狂打,再用L1+三角又慢多次,再轉武器,同埋加埋狂戰士嗰套衫有古石重置

總之一有得用國度轉移有符文就用,就好容易屈到佢幾格血
無用對子彈手
玩開盾反唔識避,捉唔到個timing出子彈時間
你見我碌都係預早好多碌
我一路都無用迴避珠,直到打國王用過返唔到轉頭無裝打女王應該想死
同埋一向都係N格戰士淨係向前衝,打國王同女王做唔到
如果夠近出到子彈時間會斷到佢所有出招所以唔洗驚要避,夠近出到佢就打你唔到

其實我都多盾反,但女武神好似得好少招可以反
得用兩把短刀打你同有啲黃圈近攻反到,佢比較常用用翼打你轉轉轉果招好似淨係可以擋
白金埋
唔知幾時先再有戰神作品
跳高起飛腳果下比佢fake得最多,太多變化,除左接跳第二嘢紅圈,仲有飛後衝前吉,飛後放波,飛後跳高踩
碌走最安定。
國王唔同武器有唔同節奏都算,反極都唔停又係嘥氣
https://youtu.be/O1nrqFGnFUg
鳩衝style好開心,根本唔洗理行血
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞