[PS5/PS4] God of War Ragnarök 集中討論區 3

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
點解個個都話鐵樹果段唔好我反而幾鐘意果段

弗雷雅果段先係最悶
其實玩慣咗會覺得好爽
我自己玩無情 一開頭未慣返操作成日死
但而家玩慣返基本上無咩死過
支線收集到既裝備又覺得真係有幫助
多d搵呀仔幫手射怪
玩得好撚爽
我麻麻地我一開頭無情 玩左陣較均衡
玩到後面直頭恩典算爽好多
有返戰神既feel
如果途中受左傷 就重新計 定扣 ?

無雙
重計
我反而覺得高難度先有戰神feel
女武神又好 群p卒仔又好
對面岀盡渾身解數都唔夠我打,睇穿哂佢哋套路咁贏真係爽
最低難度應該先係無雙恩典其實唔算易均衡好多
我主要唔鐘意佢成日逼你避
玩到畢幫咁 啲怪又厚血
佢咁多招同動作 理想應該可以以攻為守 壓住成場怪黎打
但啲怪下下紅圈 霸體 又前後夾 又遠攻射屎好似唔想你劈得爽咁
E家既戰神唔係以前果種舊式動作既節奏
呢種節奏,難度岩E家玩家喜好多d,都正常
我比較希望出d再巨型d既boss好過
見到紅色箭咀都要即閃,連技都要放棄

依家除左單拖怪應該都冇乜機會連成套技
所以有啲四不像 其實
Boss我覺得ok啦 係最後有啲弱
奧丁十足Jrpg果啲黑暗法師咁
嗰種老式既打沙包game 應該得返白金會整,capcom 都….我唔覺得dmc 會仲出
我都覺得今次啲怪真係太痛 好易死
可能同佢今集有裝備升級有關?啲數值膨脹得好快
始終變左過肩視覺塞唔入太大隻既野,唔知再有下集會唔會又大改
你地會越級打怪?
新戰神lv影響太大,隻怪高lv過你就痛好多同打佢唔入
細怪都會有霸體,有啲黃圈會變埋紅圈
多數隻怪係橙血 好似高一lv?
有時有啲精英同中boss 會紫血
但其實啲裝冇咩料再升多級

利申 好強逼 會清支線同執野
簡左戰神難度打得好爽初初打會好辛苦,後尾打順左用熟啲技巧基本上都係追住啲細怪打特登去左修練場練左兩個鐘打亡靈戰士同殘暴魔

不過啲細怪成日行埋一邊回升升級有啲煩佢地一變4級就打唔入parry都唔係大曬

岩岩打完精靈國自由探索緊,拎把冷斧飛啲石反彈幾好玩彈到把冷斧無限loop
盾可以裝呢個部件

呢件裝都可以加快儲量速度
橙血高1lv 紫血高2兩lv
你玩咩難度,我無情都有清支線
得某幾個裂縫怪同埋爆機後打狂戰士會高lv過自己
其實D渡鴉 係唔係除左地圖0/2呢D提示之外就冇
開說明文字同埋聲音來源指標
有渡鴉喺附近會有字幕提你,有埋方向指佢喺邊
有冇巴打同我一樣 打靶仔d章節好快過
用返光頭佬就慢慢玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞