[PS5/PS4] God of War Ragnarök 集中討論區 3

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
咪寫到明give me god of war
咪畀成堆戰神你打
真係差呢個, 多謝巴打
個難度係講緊玩家能力,唔係你係隻game度有幾威,呢d game永遠初頭用緊垃圾裝時係最好玩
等睇ng+一開波thor lv11
呢隻game故事boss易打過野生
紫血都叫有得打,紅血真係無辦法
終於打爆機可以入post
上集都係
第3集太震撼,同埋北歐陣容無奧林巴斯咁鼎盛
諸神黃昏做得壯觀d就好
第三隻一開頭係Gaia 上面打好正
打完奧丁後我以為要打埋
老實講既,玩戰神難度係一種挑戰,係一種態度,都係一種娛樂。

當初玩戰神4個個話戰神難度好難乜乜盛盛,自己都唔敢揀,揀個困難難度打,甚至最後唔夠女武神王打就轉簡單難度去打 都唔係咁易過 一直覺得自己勝之不武
事隔四年見ps plus會員送gow 咪戰神難度重玩一次 彌補返個缺陷 另外都想試下究竟戰神難度係咪真係咁難呢

試落去啲怪血量係真係幾厚死唔少次 但隨住不斷死亡 發現到唔少細節 例如將敵人踢埋牆 結冰既會扣好多血 唔結冰既會加好多軀幹值 漸漸開始有自己一套攻略法

直到去到一個仲係初期既位置 要不停車輪戰打十幾隻怪 到最後會出幾隻遠攻怪屈你機 用正攻方式打 頭兩隻都未打完 下一批已經生出黎 但死下死下咪又發現啲怪可以撞落街 只要將可以撞落街既怪全部撞落街 將敵人數量降至最低 就可以避免一對多既情況 最後難點只有最後幾隻遠攻怪同兩隻撞唔到落街既近戰怪 已經將難度降低好多

好老實如果唔玩戰神難度都真係唔會發現到咁多野 戰神難度黎講鳩玩真係未必過到 好講求策略 亦都同戰神難度既描述一樣 係一個同時對戰鬥技巧同策略兼備既難度 呢個係點解我鐘意打戰神難度既原因

其實正因為勝利得來不易 所以成功個刻先會開心 仲記得當時打贏戰神難度既女武神王個刻真係好痛快

當然戰神難度係唔適合時間少既人 不過如果有時間既人不妨玩下戰神難度 其實無想像中咁難 大不了試完唔啱咪轉返低難度 無壞

我自己玩完戰神難度之後就對遊戲睇法唔同好多
以前係遊戲有套技能比我 我唔會諗點樣組合啲技能 無教就唔會識 而家係自己去諗唔同玩法 令以前覺得戰鬥無聊既蜘蛛俠其實都有好多連技 戰鬥唔再係以前諗既咁膚淺

有時遊戲好唔好玩好睇你有無心去玩,無心玩既遊戲再好玩都唔好玩 對我黎講就永遠都的唔起心肝玩刺容信條,戰鬥太悶 唔是我杯茶
個女肉感正好多
係樣衰啲
戰神難度真係冇想像咁難,今集感覺易過上集
同埋呢個難度考耐性多過技術
果度第一個卡關位,唔筆晒佢地落街真係唔識打
殺唔切變晒紫色冇得打
個女整到下圍好大,初頭以為北歐d女係咁,點知老母咁好j
之後先發覺係件衫搞到睇落好巨
諗起達叔打戰神,卡左勁耐最後打贏左,跟住發皮4爆左句睇下而家邊個先係戰神
你地防具用邊三件??
有冇師兄分享下???
初期:特典一套
中期:特典衫cd手
後期:龍衫cd手,其實配錯因為我淨係用雙刀,過到冇理
最後一場:狂戰士一套
不滅套裝
打幾下L1+三角再接L1R1
BBQ痛到喊
你睇返三女神點解釋命運依樣野就知預言嘅本質係乜
大家都係寡婦
可唔可以換呢個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞