[PS5/PS4] God of War Ragnarök 集中討論區 3

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
用閃避發動國度移動裝就會埋到佢身
單發遠攻可以用盾反反擊
同埋兩隻個pattern都一模一樣
係順時針方向先啱
thx頭先行多陣就見到
依隻升爆lv打佢,好講運,個陣我都打左好耐先過
打唔贏蓋娜
仲難 打過奧丁
女武神王不嬲最難
某啲劇情或者可以再深入啲,last boss個畫面可以再epic啲
但整體黎講成個劇情都完整合理
而對個主題(父子成長&命運)嘅表達都好飽滿,尤其父子個part真係差啲流馬尿
Bgm配音同對白都神級水平
戰鬥好玩過上代,多左啲三角形同長㩒技幾好用,L1加三角形有埋劍氣勁型
裝備全部可以用到後期夠自由
總之就係好撚好玩

我未玩過1-3代,我諗玩過嘅一定感受仲深
希望可以重製1-3俾我體驗下
呢隻女武神同上集比已經簡單咗
佢啲套路易捉
其實淨係玩3都夠
個時我都係玩3然後12睇yotube補習就算
打狂戰士成身中彩虹,點搞
有冇方法解決
唔好中
唯有係咁
300幾攻打佢R痕咁
佢打我就好痛
狂戰士甲再加埋招時間停止古石都幾好用, 有護身符可以the world 時加攻
裝護石提高抗性
佢招紅起身又快又連發,成日比佢一野踩死,好侮辱
打佢打得仲耐過狂戰士國王
裝護身符,有d 可以近攻還比敵人,有d 係閃嘅時候加快回復。盾有個係用盾打人就比返條bar 佢
龍甲 手同褲著加L1+三角速度
斧頭柄用開L1+三角觸發國度移動
其他野求其

專心parry同連技 目標係不停開斧頭L1三角入國度時間劈死佢
開上天掉石就用音波箭 係地下儲力就紋章箭
打幾個鐘打熟佢就贏

今集狂戰士同女武神都易打過上一集最後個隻女武神
覺得第2集最好玩 雖然線性過版, 但好撚長好足料
隻game主角根本唔係諸神黃昏,個尾收到勁求其
反而父子情同埋戰神嘅救贖真係做得好
d普通技係咪同上集有d唔同左?
記得上集斧冇長按R1地冰同埋長按R2斧投技(呢招打卒一流無敵時間)?
長按飛斧上集有 長按r1換左招 以前係向前飛幾下迴旋斧 長按R2就改少少 變成可以甩敵人上天

除此之外都多左啲零星新技能/變化等等

例如將鎖定敵人然後飛斧個招 改做符文輕攻擊 我唔鐘意呢招

同埋a三下+一下重擊由上集技能樹開頭已經點到 變成今集放係技能樹末端 升到最高可以打三下重擊
屌….啲烏鴉點掟
仆街飛來飛去好黑人憎
好撚討厭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞