[PS5/PS4] God of War Ragnarök 集中討論區 3

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
整支矛果陣要用神既血,佢咪用左自己既血
1定係打左近戰先買復活石打啦
你推主線先開到新區,你未開新區見唔到隻怪
自己上youtube睇下人地無傷戰神難度都過到啦 睇運
第一集把刀都仲係阿瑞斯

但第二集已經俾雅典淨化咗 完完全全變咗屬於kratos

去到第三集一開頭跌落冥河嗰刻仲要爛埋 係雅典娜整過把新嘅俾佢 仲可以召喚斯巴達勇士

我估kratos話用唔到魔法 係指把武器入面所擁有嘅魔法 而唔係用唔到件武器
其實攻擊模式好有pattern,練下就好快過到
自己走位都好緊要,最好長期面向望到哂三隻野既方向
打姊妹先就睇裝備
打boss先就係正常流程或戰神難度既解法

秒殺唔到姊妹既情況下先打佢地,會難過打boss先

如果boss死左,兩姊妹硬直太少狂出魔法,可以打阿仔坦緊既法師,誘導另外一隻法師落地近攻,盾反到出硬直就有輸出機會
以前好似有招大絕係閃電唔知邊度黎
同埋好似仲有其他魔法但都唔係主要
佢剩係雙刀同拳腳都夠哂
我上網睇到有招係10幾把劍一齊岀黎,要點攞㗎??
自己垃圾就垃圾啦,
唔好打機嘞傻鳩
打國王 前提係要打曬11隻狂戰士先
其實阿仔已經幫你拉緊啲人
最煩係d巫婆,閃黎閃去
巫婆上集閃得仲勁 今代個硬直大左
水妖一定係最癲 兩隻狼人+一隻水妖呢個配置屈到喊 又打唔死狼人 去追水妖 以狼人速度好輕鬆爪爆你屎忽
水妖個buff仲要無限遠,局你同佢鬥砍
我嗰時係一攞槍就打狂戰士,好似5lv around。

只要你log住佢兩姊妹佢地就會放少好多魔法,咁只要等boss打完有硬直就可以上前打,全程都用雙刀。

都試過打boss先,隻boss死左之後法師打得好快所以轉打法。
仲要兩隻水妖
打死一隻又唔知第二隻係邊 又細粒
淨係聽到係到鬼叫 嘈到死
仲未打贏國王
女武神王已經屌贏咗
國王同其他狂戰士差唔多
多血d多d屬性
d打法同招都係咁上下
今集boss重覆問題都係有
反而國王啲招同之前11位雜錦咁出,基本上起手都知佢出咩招
主線已經爆左機都未見
搵松鼠拎種子先
開l3 r3都打唔到
射紫色箭 唔係可以令到佢地短時間 無得再閃來閃去咩?
佢哋有時會匿埋係要燒嘅植物後面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞